MENÜ

Almanya'nın en büyük derbisi!

Almanya'nın en büyük derbisi olarak kabul edilen maçta B.Dortmund bugün saat 16:30'da Schalke 04'ü konuk ediyor.

Almanya'nın en büyük derbisi!

Almanya'da Rhein nehrinin kıyısında kurulan şehirlerin oluşturduğu bölgeye Ruhr bölgesi denir. Daha çok sanayi bölgesi olarak bilinen bölgenin en önemli şehirleri Gelsenkirchen, Bochum, Essen, Duisburg ve Dortmund'dur. Aynı zamanda bu şehirlerin futbol takımları arasındaki rekabet de üst düzeydedir. Her şehrin takımları arasındaki maç derbi olarak nitelendirilse de bir tanesi vardır ki sadece bu bölgenin değil Almanya'nın da en büyük derbisi olarak kabul edilir. Borussia Dortmund ve schalke 04...

Borussia Dortmund adından da anlaşılacağı üzere Dortmund şehrinin takımı iken, Schalke 04 ise Gelsenkirchen şehrini temsil eder.

İki takım arasında yakın tarihteki en önemli maç ise 2006-07 sezonunda Westfalen stadında oynanan maçtır. Borussia Dortmund kendi seyircisi önünde Schalke'yi 2-0 mağlup etmiş ve rakibini ligin son haftasında şampiyonluktan etmiştir.

1909 yılında kurulan Borussia Dortmund maçlarını 80 bin kişilik eski adıyla Westfallen yeni adıyla Signal Iduna Park stadında oynuyor. 2002'de Uefa kupası finalinde Feyenoord'a yenildikten sonra hem ekonomik hem de sportif olarak büyük düşüşe geçen takım, 2006 yılında iflasın eşiğine gelmesiyle stadın isim hakkını özel bir firmaya devrederek bu zor durumdan çıkmayı başardı. Dortmund seyircisi ayrıca Almanya'da eşi görülmemiş şekilde her sene ortalama 50 bin kombine satın alan ve stadı hangi maç olursa olsun yüzde 95 kapasiteyle dolduran tek seyirci topluluğu durumunda. Bütün bunlara rağmen ise Borussia Dortmund'un son yıllarda ne Avrupa'da ne de ligde bir başarısı bulunyor. Tarihinde 6 lig, 2 de kupa şampiyonluğu bulunan Dortmund; en büyük başarısını Mattias Sammer, Lars Ricken, Andreas Möller ve Stephane chapuisatlı kadrosuyla 1997 yılında da Şampiyonlarligi finalinde Del Piero, Alen Boksic ve Christian Vierili Juventus'u yenerek elde etmiştir.

1904 yılında kurulan ve Gelsenkirchen şehrinin madencilerinin desteklediği Schalke 04 ise maçlarını 62 bin kişilik Veltins Arena'da oynuyor. Schalke'nin en büyük başarısı ise 1997 yılında kazandığı UEFA kupası. Schalke'nin ayrıca 7 lig, 4 de kupa şampiyonluğu bulunuyor.

Son yıllardaki maçlarda daha çok Schalke 04'ün üstünlüğü bulunsa da, genel anlamda Borussia Dortmund ön plana çıkıyor.

Haberin Devamı

SCHALKE 04 1-1 BORUSSIA DORTMUND

YORUM YAZ