MENÜ

Almanya'da Kenan Koçak fırtınası

Almanya Bundesliga 2 ekiplerinden Hannover 96'da görev alan Türk teknik adam Kenan Koçak, Almanya'da isminden söz ettirmeye devam ediyor.

Almanya'da Kenan Koçak fırtınası

Kasım 2019'da Hannover 96'nın başına geçen 39 yaşındaki Kenan Koçak, Bundesliga 2'de 17'nci sırada aldığı Hannover 96 ile 5 maçta 2 galibiyet, 2 mağlubiyet ve 1 beraberlik alarak takımını küme düşme hattından kurtarmayı başardı. Sezona Mirko Slomka ile başlayan ancak ligdeki 13 maçında yalnızca 3 galibiyet elde edebilen Hannover 96, Slomka ile yollarını ayırarak Türk teknik adam Kenan Koçak'ı takımın başına geçirdi. Takımın başına geçtikten sonra çıktığı 5 lig maçında 2 galibiyet ve 1 beraberlik elde eden Koçak, 7 puan ile takımını 13'üncü sıraya taşımayı başardı ve kulübe rahat bir nefes aldırdı. Profesyonel futbolcu olarak da Almanya'da daha önceden görev almış olan Koçak, profesyonel futbol kariyerinin bitişinin ardından Almanya Futbol Federasyonu UEFA Pro Lisansı'nı Köln Spor Akademisi'nde bitirerek eğitimini tamamladı ve antrenörlüğe başladı.

Haberin Devamı

Hannover 96’dan önce bir diğer Bundesliga 2 takımlarından Sandhausen’i çalıştıran Koçak, Alman ekibiyle 82 maça çıkmıştı. Sandhausen ile Almanya Kupası’nda son 16 turuna kadar yükselen genç teknik adam, bu turda Schalke’ye 4-1 yenilerek kupaya veda etmişti.

MARTIN KIND: KENAN KOÇAK, TAKIMA TEKRAR GÜVEN KAZANDIRDI

Hannover 96’yı düşme potasından çıkararak üst sıralara doğru çıkaran Koçak, yönetimin de güvenini kazanmış durumda. Alman ekibinin genel müdürü Martin Kind, Kenan Koçak ile ilgili olarak, “Takıma tekrar güven ve disiplin aşılamayı başardı. O, bu sporu yaşayan ve örnek olan bir teknik adam. Takımı olumlu bir şekilde kontrolü altına aldı” dedi.

DHA

YORUM YAZ