MENÜ

Alkışlar Dick Advocaat'a

Hollandalı hoca, Adana karşısında 3 defansif orta saha ile çıktığı için eleştirilmişti. Tecrübeli çalıştırıcı, dün ise hem seçtiği kadro hem de oyun planıyla bu kritik mücadelede galibiyete uzanmayı başardı.

Alkışlar Dick Advocaat'a

Fenerbahçe’nin tecrübeli teknik patronu, geçtiğimiz hafta yaptığı seçimlerle çok eleştirilmişti. Advocaat, lig sonuncusuna karşı Kadıköy’de çıkılan mücadelede orta sahada Mehmet Topal, Josef ve Ozan Tufan gibi 3 defansif özellikli orta saha oyuncusunu tercih ederek şaşırtmıştı. 2-2’lik beraberlik sonrası da eleştiri oklarının hedefi Advocaat olmuştu. Hollandalı çalıştırıcı, dün ise tercihleriyle alkış aldı. Forvet arkasında Salih Uçan’ı oynatarak herkesi şaşırttı. Advocaat, rakibi çok iyi analiz etti. Başakşehir’in en etkili isimleri olan Visca ve Cengiz’e adeta adım attırmadı.

Başakşehir pozisyona giremedi

Hava toplarındaki etkinliğiyle bilinen Mehmet Batdal’a neredeyse orta gelmedi! Advocaat, Başakşehir’in Mustafa Pektemek’in girmesiyle 4-4-2’ye dönmesinin hemen ardından Salih’in yerine Neustadter’i sokarak, rakibe orta sahada büyük üstünlük kurdu.

‘Herkes savaştı’

“Advocaat maçtan sonra şunları söyledi: Takım performansı önemli, bireysel değil. Tüm oyuncularım müthiş mücadele etti. Herkes iyi oynamadı ama herkes savaştı. Zaten bunu yaptığımızda fark yaratmış oluyoruz. Başakşehir karşısında ilk maçta daha iyiydik ama yenilmiştik. Bu kez çok kritik 3 puan aldık.”

Haberin Devamı
YORUM YAZ