MENÜ

Ali Nail Durmuş: Erol Bulut, Fenerbahçe'ye yanlış zamanda geldi

Uzun yıllar formasını giydiği Bursaspor'da kaptanlık yapan, bir dönem de Fenerbahçe'de top koşturan Ali Nail Durmuş, teknik direktörlük kariyerini TFF 2. Lig ekibi Bayburt Özel İdare Spor'da sürdürüyor. Ali Nail Durmuş, eski takım arkadaşı Erol Bulut'un Fenerbahçe'nin başına geçmesi hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Ali Nail Durmuş: Erol Bulut, Fenerbahçe'ye yanlış zamanda geldi

Bayburt'ta ''Sporlig'' dergisinden Selahattin Ekrekli'ye röportaj veren Durmuş, eski takım arkadaşı Erol Bulut'un Fenerbahçe'nin başına geçmesi hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Öncelikli hedefinin Bayburt Özel İdare Spor'da başarılı bir sezon geçirmek olduğunu belirten Ali Nail Durmuş, asıl hedefinin ise 2-3 yıl içerisinde Bursaspor'un başına geçmek olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

"BURSASPOR'UN TFF 1. LİG'DE YER ALMASI CANIMI ACITIYOR"

Eski kulübü Bursaspor'un alt ligde olmasından dolayı üzgün olduğunu ifade eden Durmuş, "Bursaspor çok büyük bir camia. Bursaspor'da uzun yıllar oynamış ve bu takımın kaptanlığını yapmış eski bir oyuncusu olarak, Süper Lig'de şampiyonluk yaşamış olan Bursaspor'un TFF 1. Lig'de bulunması canımı acıtıyor. Akabinde yine bu sene Süper Lig'e çıkamaması, büyük bir borç yükünün altında olması, ekonomik anlamda yaşadığı sıkıntı beni çok üzüyor. Bursaspor büyük bir camia, Bursa futbol şehri ve futbol kültürü olan bir şehir. Umuyorum ve diliyorum ki, kısa zamanda hak ettiği yere gelir. Bu da doğru adımlarla, doğru hamlelerle gerçekleşir, öze dönüşle gerçekleşir. Borcun bu kadar çok olduğu bir dönemde, belki puan silme, belki yaşanabileceği bir ortamda transferin de açılmasıyla U19, U21 ağırlıklı daha kalıcı bir kadroyla mücadele edilmesi gerekiyor. Ayrıca teknik anlamda tabandan tavana bir öze dönüşün yaşanması gerektiğini düşünüyorum" diye konuştu.

Haberin Devamı

"EN BÜYÜK HEDEFİM, 1-2 YIL İÇERİSİNDE BURSASPOR'UN BAŞINA GEÇMEK"

Hedefinin Bursaspor'da teknik direktörlük olduğunu vurgulayan Ali Nail Durmuş, "Kısa vadede birinci hedefim Bayburtspor'la iyi bir sezon geçirmek. Bütün konsantrasyonumu buraya vermiş durumdayım. Uzun vadede ikinci hedefim ise yıllarca oynadığım ve takım kaptanlığı yaptığım takımın Bursaspor'un başına geçmek. Zaten Bursa'da yaşıyorum. Bu takım benim takımım. O yüzden takip ediyorum. Umuyorum ki beklentim gerçekleşir. Bu konuda kendime güveniyorum. Bursaspor'un içinde bulunduğu durum hakkında hem bilgi sahibiyim, hem de çözüm ile ilgili düşüncelerim var. Orası benim camiam. Bursaspor'un sıkıntısını en iyi ben biliyorum. Bir gün Bursaspor, kaptanına o görevi verecektir" şeklinde konuştu.

"ALİ KOÇ'UN, 'VİZYONUMUZA UZAK' DEDİĞİ ERSUN YANAL İLE LİGE BAŞLAMASI YANLIŞTI"

49 yaşındaki teknik adam, Fenerbahçe için de değerlendirmelerde bulunurken şunları kaydetti:

"Fenerbahçe'de Ali Koç başkanlığında 2 senede yaşanan hayal kırıklığı var. Dolayısı ile beklentilerin tam tersi bir durum söz konusu oldu. Aziz Yıldırım'ın 20 yıllık başkanlık döneminde 'tek ses' gibi bir yönetim şekli vardı. Ama Ali Koç daha çok görev dağılımı yapan bir anlayışla yaklaştı ancak başarılı olmadı. Comolli tercihi, akabinde 'bizim vizyonumuza çok uzak' dediği halde taraftarın isteğine göre teknik direktörlük konusunda Ersun Yanal'la lige başlaması yanlıştı. Sonuç itibarı ile bu yanlış ortaya çıktı. Yanlış sportif direktör ve hoca seçimi bu başarısızlığın en büyük etkenleriydi."

Haberin Devamı

"EROL BULUT YANLIŞ ZAMANDA GELDİ"

Teknik direktör Erol Bulut'un yanlış bir zamanda Fenerbahçe'ye geldiğini savunan Durmuş, "Bu seneye gelirsek; Erol Bulut'un Başakşehir'deki yardımcı hocalığı, akabinde Malatyaspor ve Alanyaspor'daki teknik direktörlüğü baskının az olduğu takımlarda ortaya çıkan bir durum. Dolayısıyla 2 yıldır başarıdan uzak ve ciddi anlamda başarıyı özleyen bir camianın, o takımın formasını giymiş olsa dahi camianın sabırsız olduğu bir dönemde geldi. Bu onun en büyük handikapı" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Ali Nail Durmuş, "Erol Bulut seçimi sizce doğru mu?" sorusuna ise şu yanıtı verdi:

"Ben sonuçlar üzerinden bakarak olayları değerlendiririm. Öngörüm; Fenerbahçe'ye bu sene transfer edilen oyunculara baktığımda, bu yıl şampiyon olma üzerine kurulmuş bir yapılanma görüyorum. Yani deneyimli, yaşlı oyucuların 1 ya da 2 yıl oynayabilecek oyuncuların ağırlıklı olduğu bir kadro, geçen 2 yılı kurtarmak üzerine düşünülmüş bir politika."

EROL BULUT LİDER VASIFLI OYUNCULARI YÖNETEBİLECEK Mİ?

Fenerbahçe Teknik Direktörü Erol Bulut'un liderlik karakterine sahip oyuncuları yönetip yönetemeyeceği yönündeki soruya ise Durmuş, şöyle cevap verdi:

"Erol Bulut'un bu deneyimli, gerçekten çoğu başlı başına lider olan oyuncuları yönetebilmesi ne derece olacak, onu göreceğiz. Başarının veya başarısızlığın anahtarı burada. En büyük soru işareti, Erol Bulut'un bu deneyimli oyuncuları yönetip yönetemeyeceği. Teknik ve taktik anlamda sıkıntı yaşamayacağı ama başarı bekleyen taraftar ve camia baskısını, reaksiyonu, takım içinde bu yaşı, deneyimi, kariyeri büyük oyuncuları nasıl yönetecek? Başarısının sırrı bu olacak. Başarılı olursa sorun yok, ancak başaramazsa büyük sorun olur. Futbol oynarken takım arkadaşımdı. Daha sonra teknik direktörlük yolunda aldığı mesafe ile başarılı olabileceğini düşünüyorum. Ama tekrar söylüyorum; liderleri, yıldız oyuncuları yönetmek kolay değildir. Erol Bulut yıldız bir oyuncu değildi ama iyi bir teknik adam olarak geliyor."

Haberin Devamı

"EROL BULUT, FENERBAHÇE İÇİN ÇOK ERKEN"

Teknik adam, sözlerine şöyle devam etti:

"Şahsi fikrim, Erol Bulut'un hala rüşdünü ispatlama ve belli bir seviyeye gelme konusunda zamanı olduğunu düşünüyorum. Bu dönemde Fenerbahçe ile şampiyonluk yakalarsa değeri birden artar ve zirveye ulaşır. Ama tersi halinde maalesef büyük camia dediğimiz takımlardaki kredisi başlamadan sona erecektir. O yüzden başarılı olmasını diliyorum."

"HEDEFİMİZ BAYBURT'TA BAŞARILI BİR SEZON GEÇİRMEK"

Bayburt'taki hedefleri için ise Ali Nail Durmuş, "Öncelikli hedefimiz Bayburt ve Bayburt halkına yakışır bir oyun anlayışı ortaya koymak. Bayburtspor olarak kurduğumuz kadro ile başarıya aç, hedefi olan bir takımla ligde sıkıntı yaşamadan, kalıcı olmaya çalışacağız. Hedefimiz; ligde bu sezonu borçların azaldığı, iskelet kadronun oluştuğu, ligde de düşme sıkıntısı yaşamadan iyi bir sezon geçirmek" dedi.

"LİGİMİZİN 19-20 EYLÜL'DE BAŞLAMASINI ERKEN BULUYORUZ"

TFF'nin açıkladığı 2. Lig ve 3. Lig'in başlama tarihini erken bulduklarını belirten teknik direktör Durmuş, ''19-20 Eylül tarihini erken buluyoruz. Açıklanan tarih tahmin ediyorum bizim gibi diğer kulüplerin de itiraz ettiği bir durum. Eylül'ün sonu ya da Ekim'in başında başlaması en ideal tarih olurdu. Hem takımların pandemiden dolayı yaşadığı 6 aylık ekonomik ve oyuncuların fiziksel eksikliği, hem de diğer sorunları tamamlaması açısından daha doğru bir tarih olduğunu düşünüyoruz. Federasyonumuzun bu çağrımızı dikkate alacağını, ligimizin en azından bir hafta daha geç başlamasını umuyoruz" diye konuştu.

DHA

YORUM YAZ