MENÜ

Ali Koç, Aziz Yıldırım'ı eleştirmişti! Vizyon meselesi!

FFP kıskacındaki Galatasaray, Saracchi ve Onyekuru’yu kiralayarak uçuşa geçti. Koç’un Fenerbahçe’si ise Zanka ve Moses’ı kaybedip henüz ligde göremediğimiz Falette’i getirdi! Başkan adayıyken, “Fenerbahçe’nin vizyonu eksik” diyen, vizyon kelimesini dilinden düşürmeyen Ali Koç, transferdeki skandal kararlarıyla adeta takımı şampiyonluktan etti.

Ali Koç, Aziz Yıldırım'ı eleştirmişti! Vizyon meselesi!

Ali Koç, başkan adayı olduğu dönemde Aziz Yıldırım’a birçok eleştiri yöneltti. Bunların başında ise Yıldırım’ın, dolayısıyla Fenerbahçe’nin vizyon sahibi olmadığı geliyordu. Koç, o dönemde vizyon kelimesini dilinden düşürmedi. Öyle ki Ali Koç, kendisinden Ersun Yanal’i isteyen taraftara, “Siz benim vizyonumu anlayamamışsınız” sözleriyle çıkıştı. Başkan Koç, transfer dönemlerindeki ‘vizyonu’yla 12. adamı çıldırttı.

Haberin Devamı

FARK ORTADA

Son örnek, geride bıraktığımız ocak ayında yaşandı. İlk yarıyı zirvenin 10 puan gerisinde kapatan Galatasaray, Finansal Fair-Play kıskacında olmasına rağmen Saracchi ve Onyekuru’yu kiraladı. Cim Bom, ikinci devrede sadece 6 haftada şampiyonluğun en büyük favorisi haline geldi, 20 yıllık Kadıköy geleneğini ezici bir oyun ve 3-1’lik zaferle bitirdi.

"ÖDEVİMİZİ YAPTIK"

Aynı dönemde Ali Koç sürekli TFF’nin harcama limitlerini bahane etti. Takımı Zanka ve Moses’ı kaybetti, sezona tek sol bekle devam etti. Başkan Koç ve yönetimi, Comolli’yi devre dışı bırakıp tek transfer hakkını Frankfurt’ta bu sezon sadece maçta oynayan Simon Falette’ten yana kullandı. Yönetici Selahattin Baki’nin, “Uzun süre oynamaması taraftarı yanıltmasın, ödevimizi iyi yaptık. Risk barındırmayan bir stoper” dediği Falette, ligde tek bir karşılaşmaya bile çıkamadı!

YORUM YAZ