MENÜ

Ali Dürüst: Drogba'da problem yok

Ali Dürüst, Schalke karşılaşmasında forma giyen yeni oyuncuları Didier Drogba'nın lisansı konusunda herhangi bir sıkıntılarının olmadığını ifade etti.

Ali Dürüst: Drogba'da problem yok

Galatasaray Kulübü İkinci Başkanı Ali Dürüst, UEFA Şampiyonlar Ligi 2. tur ilk maçında 1-1 berabere kaldıkları Almanya’nın Schalke 04 takımı ile bir üst tura çıkma şanslarının eşit olduğunu söyledi.

AA muhabirinin sorularını cevaplandıran Dürüst, karşılaşma öncesinde yaratılan hava ile rakiplerinin spor kamuoyunda hafife alındığını, bu konuda hem kendisinin hem de teknik direktör Fatih Terim’in gerekli uyarıları yaptığını belirterek, "Sonuçta bizim gibi son 16’yı hak ederek gelmiş bir Alman ekibi. Zaten sahadaki oyunlarıyla bunu gösterdiler. Sonuçta iki periyodluk bir maçın ilk periyodu 1-1 berabere bitti. Bir devre daha oynayacağız ve inşallah turu geçen biz olacağız" dedi.
Alman ekibi karşısında özellikle ilk yarıda istedikleri mücadeleyi sergileyemediklerini kaydeden Dürüst, "Maçın ilk yarısı istediğimiz gibi geçmedi ama ikinci yarıda oyuna ağırlığımızı koyduk. Pozisyonlarımız da vardı. İlk yarıda onların da pozisyonu vardı. Ancak 45. dakikada yediğimiz golle moralsiz bir şekilde soyunma odasına gittik. İkinci yarıda kontrolü elimize geçirmemize rağmen, maç berabere bitti" diye konuştu.

Galatasaray Kulübü İkinci Başkanı Ali Dürüst, UEFA Şampiyonlar Ligi’nde bu sezon deplasmanda iyi maçlar çıkardıklarını anımsatarak, "Schalke 04 ile tur için şansımız eşit. Biz dışarda oynama dezavantajını avantaja çevirecek güçteyiz. Bu sezon Şampiyonlar Ligi’ne dış sahada gösterdiğimiz başarılı performansı tekrar gösterirsek, turu geçen taraf biz oluruz" ifadelerini kullandı.

Burak’ın golü jeneriklikti

Ali Dürüst, Alman ekibine attığı şık golle UEFA Şampiyonlar Ligi’nde gol sayısını 7’ye çıkartan futbolcuları Burak Yılmaz’dan övgüyle söz ederek, "Gol sayısından öte bu gol, gelen pastan itibaren hazırlanışıyla jeneriklik bir goldü. Bunun için Burak’ı kutluyorum. Ancak sonuçta biz bir takımız, hepimiz oynayacağız ve biri gol atacak. Bu maçta attığı golle gol sayısını 7’ye çıkardı. İnşallah bu ligde devam ederiz ve onun da gol sayısı artar" diye konuştu.

Drogba’nın lisansı konusunda bir sıkıntımız yok

Ali Dürüst, karşılaşmada forma giyen yeni oyuncuları Didier Drogba’nın lisansı konusunda herhangi bir sıkıntılarının olmadığını ifade etti. Schalke 04 Kulübü’nün, FIFA’nın geçici oynama lisansı verdiği Fildişi Sahilli oyuncu için itirazda bulunabileceği haberlerine yönelik soru üzerine Dürüst, Drogba’nın lisansı konusunda UEFA ve FIFA nezdinde hukuksal olarak her şeyi yaptıklarını belirterek, "Drogba’nın lisansı konusunda bir sıkıntımız yok" dedi. Sarı-kırmızılı yönetici, Drogba ve Sneijder’in karşılaşmadaki performanslarıyla ilgili olarak da "Maç eksiklikleri var. Bunu zaten biliyorduk. Ara kampta bizimle olamadılar. Zaman içinde daha iyi olacaklardır" diye konuştu.

Saha zemini

Ali Dürüst, Schalke 04 ile oynadıkları maçta bozulan Türk Telekom Arena’nın zeminini devre arasında yenilediklerini hatırlatarak, şunları kaydetti:

"Saha zemini drenaj probleminden dolayı Cluj maçından sonra oynanamaz haldeydi. Biz de devre arasında bunu komple değiştirdik. Fakat burada stadın fiziksel konumundan dolayı çimin ışık almama gibi bir problemi var. Bir de kış şartları çimin kök salmasını engelliyor. Bunun tedbirini aldık, sahaya gün ışığı gösteren lambalar koyduk. Bunları biraz daha arttıracağız. Dolayısıyla bu dönemi bu şekilde atlatacağız. Bahar mevsimi geldiği zaman mevcut çimi daha iyi hale getireceğimize inanıyorum."

AA

Alman Basını'nda çıkan "Galatasaray Drogba'yı oynattı, Schalke 3-0 hükmen galip gelebilir" iddialarına Galatasaray Sportif koordinatörü Bülent Tulun'dan da yanıt geldi. Transferin tüm aşamalarında bulunan tecrübeli spor adamı, "Biz Drogba konusunda taraf değiliz. Shangha Shenhua ile Drogba arasında bir anlaşmazlık var. FİFA, Drogba'ya, 'Sen haklısın, istediğin takımda oynayabilirsin' diye oynama izni verdi. Ayrıca Drogba'ya lisansını veren de FİFA. Schalke bir şeye itiraz edecekse FİFA'ya gitmesi gerek. Drogba'ya oynama iznini de veren FİFA. Saçma bir dedikoduyu bu kadar ciddiye almak akıl işi değil. Kimse merak etmesin yeni transferlerimiz nedeniyle Galatasaray'ın başına en ufak bir sıkıntı gelmeyecektir" diyerek çıkan haberlere de kahkahalarla güldüğünü söyledi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ