MENÜ

Alex'te umut var!

Fenerbahçe Teknik Direktörü Christoph Daum, yarın konuk edecekleri Steau Bükreş maçı öncesinde futbolculardan Özer Hurmacı ile birlikte basın toplantısına katıldı. Daum, Alex'in durumunun maç saatinde belli olacağını söyledi.

Alex'te umut var!

Daum, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı’nda gerçekleştirilen basın toplantısında, gruptaki liderliklerini korumak için Steaua Bükreş karşısında kazanmak istediklerini söyledi.

Steaua Bükreş Teknik Direktörü Mihai Stoichita’nın, "UEFA Avrupa Ligi’nde ümidimiz yok, yerel lige döndük" şeklinde ifadeler kullandığı hatırlatılan ve bu açıklamanın bir taktik olup olmayacağı sorulan Daum, "Herkes düşündüğünü söyleyebilir, hür bir ülkedeyiz. Steaua Bükreş buradan 3 puanla ayrılırsa, her takım için her şey değişecek. Gerçekten çok dar bir grup. Hayatımda hiçbir takımdan hediye almadım" karşılığını verdi.

Kendilerini zor bir maçın beklediğini ifade eden Alman çalıştırıcı, "Hem Steaua Bükreş, hem de Fenerbahçe için zor bir maç. İki kulüp de hem kendileri, hem ülkeleri için, Avrupa’da alacağı puanlar için mücadele ediyor. Puan cetveline baktığınız zaman iki ekip için ne kadar önemli bir mücadele olduğunu görürsünüz" şeklinde konuştu.

İstanbul’da alınacak bir galibiyetin, Rumen ekip için çok büyük bir başarı olabileceğini kaydeden Daum, "Buraya onun için gelmişler. Galibiyet için sahaya çıkacaklar. Bu onlar için başarı olur. Buna tüm camianın hazır olması gerekir. Biz de en iyi şekilde bu maça hazır olacağız" dedi. Fenerbahçe Teknik Direktörü, rakip takımdaki her oyuncunun, yarınki maçta kendileri için sorun yaratabileceğini belirterek, şöyle konuştu:

"Her futbolcuları bize sorun yaratabilir. Bunu ilk maçta gördük. Mükemmel kurtarışlar yapan bir kalecileri var. Çok pozisyona giren bir takım gördük. Nikolita her zaman konuşulan bir isim. Birçok futbolcuları iyi, bunu biliyoruz. Kaliteli ve değerli hocaları var. Bizi gerçekten zor bir durum bekliyor. Kazanmak için her şeyi ortaya koyacaklar, bunu biliyoruz."

"UMARIM ALEX YETİŞİR..."
Sakatlıkları bulunan futbolcularla ilgili bilgiler veren Daum, "Umarım Alex yetişir. Bunu bugün ya da en geç yarın göreceğiz" dedi. Brezilyalı futbolcunun dün bireysel çalışmalar yaptığını hatırlatan Fenerbahçe Teknik Direktörü, hasta olan Bekir ile sakatlıkları bulunan Önder ve Semih’in durumlarıyla ilgili de şu bilgileri verdi:

"Alex’in durumu ancak maç gününde belli olacak. Bekir’in bademcikleri iltihaplı. Önder’in adalesinde sakatlık var, yarın için durumu belli değil. Zor gibi görünüyor. Semih’in bileğinde sakatlık var. Bu oyuncular haftalardır tedavi oluyorlar. Bu akşam görüştükten sonra durum daha net olabilir. Birçok futbolcumuz eksik olacak galiba. Umarım Alex yetişir. Bunu bugün ya da en geç yarın göreceğiz."

"GÜİZA’DAN EMİNİZ..."
İspanyol forvet Güiza’nın son maçta çok ciddi eleştiriler aldığı hatırlatılarak, yarın bu futbolcudan yararlanıp yararlanmayacağı sorulan Christoph Daum, şu yanıtı verdi:

"Güiza’dan eminiz. Gerçekten bizim için değerli bir futbolcu. Şüphemiz yok. Değerini Galatasaray maçında yedek kulübesinden maça girerek gösterdi. Kayseri’de 11’de başladı, ancak tüm takım iyi oynamadı o maçta. Yarınki maçta umarım aynı şekilde ne kadar değerli ve önemli olduğunu herkese gösterir."

"TAKIMIN BAŞARISI ÖNEMLİ"
Özer’in yarın görev alıp almayacağı sorulan Daum, kişilerin değil, takımın başarısının önemli olduğunu söyledi.
Alman teknik direktör, ’En başta takımın başarısı gelir. Dos Santos, Mehmet Topuz için de ’Oynayacak mı, oynamayacak mı’ sorularını sorabiliriz. Herhangi bir kişinin ismi önemli değil, takımın başarısı önemli. Zaten bu düşünceyle lider olduk, başarılı olduk. Bu yola devam edeceğiz. Her zaman takımın başarısı önemlidir" şeklinde konuştu.

"BİRBİRİYLE KONUŞMAYAN TAKIM ÖLÜDÜR"
Takım içinde futbolcular arasında zaman zaman yaşanan tartışmalara bir önlem alıp almayacağı sorusuna Daum, "Her konuşan, tartışan takım, hayatta olan bir takımdır. Birbiriyle konuşmayan takım ölü demektir. Her zaman futbolcularımdan bunu bekliyorum. Konuşsunlar, birbirlerine yardımcı olsunlar. Bu her zaman tartışma değildir. Bunu bir sorun olarak görmüyorum" şeklinde yanıt verdi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ