MENÜ

"Alex olsa iyi olurdu"

Fenerbahçe Teknik Direktörü Christoph Daum, Kayseri deplasmanından alınan 1-1'lik skoru puan kaybı olarak görmediklerini söyledi.

"Alex olsa iyi olurdu"

Karşılaşma sonrası basın toplantısında konuşan Daum, Kayserisporlu futbolcuların özellikle ikinci yarıda daha fazla koşup mücadele ettiğini ve daha fazla pozisyona girdiğini belirterek, "Sonucu puan kaybı olarak görmüyorum. Biz buradan 1 puan kazandık ve ikinci yarıda Kayserispor bizden daha fazla pozisyon yakaladı. O nedenle biz burada 1 puan kazandık. Kayserili futbolcular daha fazla koştu, daha fazla mücadele etti, daha fazla gücünü kullandı ve daha fazla pozisyon buldu. Bunun sonucunda buradan 1 puanla ayrılıyoruz. Volkan çok iyi kurtarışlar yaptı. Bugün sahadaki en iyi oyuncumuz Volkan'dı. Çok iyi bir oyun çıkardı" dedi.

Haberin Devamı

Alex'in olmamasının alınan bu sonuçta etkili olup olmadığı ile ilgili soruya ise Daum, "Bahane aramak istemiyorum ama Alex çok iyi futbolcu. Olsa çok iyi olurdu ama yedekte bekleyen futbolcularımız da var. Alex olmayınca onlara şans doğuyor. Daha önce de Alex'in olmadığı maçlarda puanlar kazanıyorduk" şeklinde konuştu.

Sakatlanarak kenara alınan Önder'de ilk görünen şeyin bir adale sakatlığı olduğunu, kesin sonucun kontrollerde çıkacağını ifade eden Daum, "Fenerbahçe, puan kaybettiği maçlarda son 30 dakikada baskı yiyor bunun sebebi ne?" şeklindeki bir soruya ise, "Daha önce, Fenerbahçe özellikle son dakikaların takımı diyordunuz. Şu maçta onu göremedik ama bunu çalışacağız ve ileride daha iyi olacağız" diye cevap verdi.

Haberin Devamı

Kaleci Volkan Demirel ise, "Maç 1-0 olduktan sonra ikinci yarı biraz geri yaslandık. Aynısını Gaziantep'te de yaşadık. Orada da son dakikalarda goller yemiştik. 1-0 öndeyken geriye yaslanmamak lazım, ikinci golü bulmak lazım. Çünkü Türkiye liginde neyin ne olacağı belli olmuyor. Bu maçı kazanabilirdik ama, son dakikalara bakarsak kaybedebilirdik de. O nedenle buradan aldığımız 1 puan önemli. Antep'te 3, burada 2 toplam 5 puan kaybettik. O puanları kaybetmesek, şimdi çok rahat olacaktık. Saha şartları da zordu ama ilk yarı yere yatmadım ve üstüm ıslanmadı. Sadece yağan yağmurdan dolayı ıslandım. İkinci yarı üstümüze geldiler ve biz geriye yaslandık, Penaltıdan da golü yedik. Penaltı verilebilirdi di verilmeyebilirdi de Çok rahatsız edici bir durum yoktu bana göre. Bizim 1 puana sevinmemiz lazım.Derbinin rehaveti olmaz. O maç geride kaldı. Buradan, geriye yaslandığımız için 1 puanla ayrılıyoruz" diye konuştu.

Kayserispor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas da, karşılaşmanın ilk yarısında şanssız bir gol yediklerini, ikinci yarıda ise oyuna hakim olduklarını vurgulayarak, "İlk yarının başında oyuna biz hakimdik, ancak şanssız bir gol yedik. İkinci yarıda ise ilk yarıya göre daha iyiydik. Bazı pozisyonları değerlendiremedik. Ağır sahada iyi futbol oynandı. Fenerbahçe'yi tebrik ediyorum" dedi.

Haberin Devamı

Kayserisporlu kaleci Souleymanou Hamidou ise, yediği hatalı golde büyük bir şanssızlık yaşadığını belirterek, "Top aslında dışarı gidiyordu. Ben de topu tutup bir an önce oyunu başlatmak istedim. Ancak şanssız bir şekilde topu sektirdim ve gol oldu" dedi.

YORUM YAZ