MENÜ

Alex haklı çıktı

“Türkiye'de dinleneceğimi düşünüyordum. Ancak İspanya'da karşılaştığım Alex, 'Tam tersi olacak. Daha çok koşacaksın' demişti. Haklı da çıktı”

Alex haklı çıktı

“İnatçıyım, asla pes etmem ve daima kendimi geliştirmek isterim. Olumsuz tarafımı söylemem, rakiplerim ona göre önlem alır”

“Guiza tek forvet oynayamaz. Biz çift forvet oynarken o fırsatçılığını gösterdi. Çok özel bir golcüydü. Burada ona göre oynatılmadı”

Ülkesi Kamerun’da başlayan Gambia, Uruguay, İspanya ile devam eden futbol kariyerinde son durağı Türkiye oldu. Yeni sezon öncesi Eskişehir ile anlaştığı konuşuluyordu ki, İstanbul Belediye’yi tercih etti. İspanya’da Osasuna ve Mallorca ile önemli işler yapan Pierre Webo, Süper Lig’de de geride kalan 5 haftada 5 kez gol sevinci yaşadı. Galatasaray, Trabzon ve Fenerbahçe ağlarını havalandırmayı başaran yıldız futbolcu, FANATİK’e birçok konu hakkında konuştu. Söz Webo’da...

‘Şansım; Abdullah Avcı’
“Aslında stilim forvet arkası. İspanya’da farklı hocalarla çalıştım ve genelde de beni tek forvetin arkasında oynattılar. Bu da benim diğer özelliğim asist yanımı ön plana çıkardı. Guiza tek forvet oynayamaz. Biz çift forvet oynarken o fırsatçılığını gösterdi ve yeteneklerini sergiledi. Çok özel bir golcüydü. Bu özelliği biliniyordu ve ona göre oynatılmalıydı. Mallorca’da Laudrup beni tek forvet oynattı. Ben de golcülüğümü öne çıkarmayı başardım. Bizim gibi oyuncularda performans açısından hocaların tutumu, taktik anlayışı çok önemli. Uyumlu bir futbolcuyum. Ayrıca bir şansım da Abdullah Avcı’nın İspanya’ya uygun bir futbol anlayışı var. Bu da benim işimi kolaylaştırıyor.”
‘Herkes ‘git’ dedi’

“Türkiye’ye gelirken Güiza, Song, Saidou, Souleymanou ile konuştum. Hepsi de olumlu referans verdiler ve ‘mutlaka git’ dediler. Kararımda etkili oldular. Samimi olmak gerekirse, Süper Lig’e gelir gelmez alışırım, rahat oynarım diye düşünüyordum. Hatta bir anımı anlatayım. Fenerbahçeli Alex ile İspanya’da karşılaştığımızda konuştuk. ‘Burada çok çalıştık. Türkiye’de biraz dinlenirim’ dediğimde, ‘Tam tersi. Daha çok koşacaksın ve daha zor bir lige geliyorsun’ karşılığını verdi. İlk intibam Alex haklı.”

‘İnatçıyım, asla pes etmem’

“Doka, Marcus ve esprileriyle Mahmut hemen uyum sağladığım arkadaşlar oldu. Ama bütün arkadaşlar bana çok yakın ve hiç bir sorunum yok. İnatçıyım, asla pes etmem ve kendimi daima geliştirmek isterim. Olumsuztarafımı söylemem. Çünkü rakiplerim bilirse ona göre önlem alır.”

Onun da derdi var!

“Sebebini bilmediğim nedenlerden dolayı Kamerun Milli Takımı’na çağırılmadım. Ancak şunu söyleyebilirim, Kamerun futbolda Afrika’nın önde gelen ülkelerinden biridir. Birçok dünya yıldızı çıkarmasına rağmen bugünlerde iyi durumda değil. Bunun da sebebi, gökten yıldız yağmasını bekleyen anlayışıyla futbolu yöneten bir federasyon var. Dünya Kupası’nda çeyrek final oynayan tek Afrika ülkesi olmamıza rağmen Afrika Kupası’nda mücadele edemiyoruz. Roger Milla, Song, Eto bizim yıldızlarımız ama geleceğe dönük ciddi bir yapılanma, planlama yok. Bu ister istemez beni karamsarlığa itiyor.”

Tunç Kayacı

2

Haberin Devamı
YORUM YAZ