MENÜ

Alex Ferguson'un emeklilik planı

Alex Ferguson, futboldan sonra en büyük tutkusu olan şarapçılığı yapmak için Güney Fransa'da 2 milyon sterlin değerlinde bir bağ evi aldı.

Alex Ferguson'un emeklilik planı

Alex Ferguson 1985 yılında Manchestert United'in başına geldiğinden birçok zafere imza attı. Kırmızı Şeytanlar'ı zirveye alıştıran kurt hoca, kendisiyle birlikte takımı da dünyanın enlerine sokmayı başardı. Kazandığı 12 Premier Lig Şampiyonluğu'na bu sezon bir yenisine ekleyerek 13'e yükselten Ferguson, tahtından ayrılmanın planlarını yapmaya başladı.

Haberin Devamı

İlerleyen yaşı ve eşi

72 yaşına gelen Alex Ferguson, ilerleyen yaşı ve eşi Cath'in isteği nedeniyle gelecek sezon sonu için emeklilik planlarına başladı. İngiliz basınında sıkça yer bulan Alex Ferguson'un rahatsızlığı da takımdan ayrılması ve tedavi olmak için ilk emeklilik yatırımına başladı.

Ferguson'un şarapçılık tutkusu

Eşi Cath'in de zaman zaman belirttiği Alex'in şarapçılık tutkusunu özellikle yakın arkadaşlarıyla paylaştığı biliniyor. Eşi kurt hoca için "Alex'in uzun zamandır şarap üretimi özlemi var, maçlardan ve futboldan sonra en büyük tutkusu şarap bu konuda onu büyüleyen birşey var. Üstelik şarapçılık konusunda inanılmaz bilgili birisi, kısaca şarapçılıktan zevk alıyor. Bunu yalnızca yakın çevresi biliyordu. Hatta şarapçılık konusunda belirli bir arkadaş grubu var''

Haberin Devamı

Fransa ve bağ evi

Güney Fransa'da şu an için açıklanmayan bölgesinde 2 milyon sterlin değerinde bir bağ evi satın alan Alex Ferguson burada hem emeklilik yıllarını geçirmeyi hem de dinlenebileceği bir hayat yaşayacak.

Manchester United

Gelecek sezon sonu ayrılmasına kesin gözüyle bakılan Alex Ferguson'un ayrılığı her sezon spekülasyonlara neden oluyordu. Yönetimle emeklilik sonrasını sıkça görüştüğü ve yerine geçecek menajeri dahi hazırlamaya başladığı İngiliz basınında yer alan iddialar arasında.

Tayfun Kara / Fanatik.com.tr

YORUM YAZ