MENÜ

Alex de Souza: Brezilya'da da bu fırsatlar yok

Fenerbahçe'nin efsane oyuncularından Alex de Souza,  5,6,7 Nisan'da İzmir'de düzenlenecek U12 CUP için Türkiye'ye gelmişti. İstanbul'da Çırağan Sarayı'nda düzenlenen tbasın to0plantısında açıklamalarda bulunan Alex, altyapının önemine değindi.

Alex de Souza: Brezilya'da da bu fırsatlar yok

Yaklaşık 2 hafta önce Fenerbahçe-Galatasaray derbisini Ülker Stadı'nda izleyen ve daha sonra ülkesine dönen Alex de Souza yenidnen Türkiye'ye geldi.

Ancak Alex'in gelişi bu kez Fenerbahçe için değil, Altınordu için oldu. Ege ekibinin 5,6,7 Nisan'da düzenlediği U-12 Cup için ülkemize gelen Brezilyalı, Çırağan Sarayı'nda düzenlenen basın toplantısı hakkında konuştu.

Alex de Souza'nın açıklamaları şu şekilde:

Altınordu'ya ve Petrol Ofisi'ni bu projeden dolayı tebrik ediyorum. Burada oturan kardeşlerimiz de belki ileride, gelecekte sahada olacaklar. Onlara bu yolculuklarında başarılar diliyorum.

Alex de Souza: Brezilyada da bu fırsatlar yok


Bu tür turnuvaların ileride de devam etmesi gerekir. Umarım turnuvanın meyvelerini ileride görürüz.

Felipe (oğlu) futbol topuna aşık bir çocuk. Profesyonel olacak mı bilemiyorum. Şu an için bir şey söyleyemem. Henüz 8 yaşında. Felipe'nin okul takvimine de uymadığı için burada olamadı.

"Brezilya'da da fazla destek yok"

Bu tür turnuvalar Brezilya'da da fazla yok. Özel sektörün altyapıya desteği yok denecek kadar az. Futbola destek veren ayrı bir dal da futsal. Burada küçük kardeşlerimiz gidip hayallerinin peşinden koşuyor.

Alex de Souza: Brezilyada da bu fırsatlar yok


"17 yaşında as takımda oynadım"

Brezilya'yla Türkiye arasında fark var. Brezilya'da bir oyuncu yeterli görülürse 15 yaşından sonra hemen A takıma çıkabiliyor. Ben 17 yaşında as takımda oynadım. Türkiye'de bunu göremiyoruz.

Juventus-Real Madrid maç sonucu: 0-3

Haberin Devamı
YORUM YAZ