MENÜ

Akyazı projesi hız kazandı

2006 yılının Ekim ayından bu yana geçen 7 yılda sadece alt dolgu çalışması tamamlanabilen Trabzonspor'un Akyazı Projesi, hız kazandı.

Akyazı projesi hız kazandı

Bordo-Mavili camianın bir an önce tamamlanmasını beklediği 40 bin kişilik Akyazı Stadı’nın da inşa edileceği alanda üst dolgu ve fore kazık çakma çalışmaları başladı. Firma sahibi Süleyman Emirzeoğlu, projenin artık hayata geçtiğini vurgularken şunları söyledi: “Çok kişi, (Olmaz) dedi ama bir rüya gerçek oluyor. Yaklaşık 10 gün önce imzalarımızı attık ve imzanın atılmasının ardından hemen çalışmalara başladık. Bu stadın tamamlanması için 700 gün süre var. Aksama olacağı söylentilerinin gerçekle ilgisi yok. Stadın yapımı için şu anda yoğun şekilde çalışıyoruz.”

Muhteşem olacak

Toplam 900 dönüm dolgu alanında 480 dönümlük arazi üzerine kurulacak spor kompleksine, 40 bin kişilik tribünleri kapalı stadyum, 7 adet, 60x90 metre ölçülerinde 2’si çim, 5’i suni çim futbol sahası, 5 yıldızlı otel lüksüne sahip Kamp Eğitim Merkezi ve İl Gençlik Spor Müdürlüğü’ne ait bina yapılacak. Betonarme stadyumun çatısı asma çelik olacak, stadın içinde atletizm pisti olmayacak. Ayrıca statta 43 metrekarelik dev bir skorboard da bulunacak. Projede geri kalan 320 dönümlük arazi üzerine ise yeni bir ihale ile 5 yıldızlı bir otel, otogar, liman, konaklama merkezleri, restorant, alışveriş merkezi, yaşam alanları ile cami yapılacak.

Haberin Devamı
YORUM YAZ