MENÜ

Akıntıya doğru kürek çekmek

Hakan Şükür, Fenerbahçe-Denizlispor maçını sizin için yorumladı.

Akıntıya doğru kürek çekmek

Doğal koşullar ve Saracoğlu’nun çok uzun zamandır berbat zemini Fenerbahçe’nin işini maç öncesi zorlaştıran en önemli etkendi. Bu bölümde oyuncuların kontrollü ve dengeli oynamak zorunda kalışları, pas şiddetleri ve koşu zamanlamalarının zor olmasına sebebiyet verdi. Sarı-Lacivertli ekipte Mehmet Topuz ve Bekir’in oyunun son anına kadar sağ kanattaki statik oyunları Fenerbahçe’nin tek taraftan hücum etmesine neden oldu. Vederson ise etkili oynadığı maçta skor yakalayamamanın kurbanı oldu.

Sorumluluk aldı
Özer’in oyuna girişiyle birlikte üretken oyun anlayışı zemin kötü olsa da etkiliydi. Attığı gol ve sorumluluktan kaçmayışı Fenerbahçe’yi rahatlatan etkendi. Semih ve Güiza’nın kaçırdıkları, Santos, Lugano ve Cristian Baroni’nin Sivas maçı öncesi gereksiz faulleri ve aldıkları sarı kartlarla Türkiye’deki kış şartlarını bizden daha iyi tanıdıklarını hatırlattı. Saydığım sarı kartlı oyuncuların Sivas’ta olmayışları Sarı-Lacivertli ekibi zor durumda bırakabilir. Saha zemini zor olsa da yapılan faullerin iyi niyetli olduğunu düşünmüyorum.Üstüne Bilica’nın Youla’nın golünde çok bariz bir defans hatası yapışı belki de Fenerbahçe’yi bir kâbusa götürecekken arka arkaya gelen goller terse doğru kürek çeken Sarı-Lacivertliler’in bu zor durumu atlatmasını sağladı. Bu Fenerbahçe için büyük bir moral oldu. Hem de gollerin son dakikalarda gelişi darbelerin konuşulduğu son günlerde diğer rakiplerine büyük bir darbe vurdu. Santos’un golünde maçın en iyi adamlarından biri olan kaleci Özden’in hatasını da söylemekte fayda var.

Emre’ye tebrikler
Özellikle tebrik etmek istediğim biri var sahada. Son 10 gündür büyük bir duygu yükü altında sahada olmaya çalışan Emre’nin ikinci yarıdaki hücum denemeleri Fenerbahçe için ne kadar önemli bir oyuncu olduğunu gösteriyor.

Kendisini tebrik ediyorum.

Güney Amerikalı oyuncuların mevsim değişikliğinden dolayı bugünden önümüzdeki hafta oynayacak olan Sivas maçını düşünüşlerini görmek Digitürk’ün verdiği 321 milyon Doları tekrar gözden geçirmesine sebebiyet verebilir. Yurt dışından gelen oyuncuların, oynadıkları takımların formasını daha bir ciddi şekilde giymesi ve bu tip oyuncuların seçilmesi Türk futbolu adına en büyük hayalimdir. (Bunu Lincoln’de görmüştük) Her şeye rağmen kazanmak güzel.

Hakan Şükür

Haberin Devamı
YORUM YAZ