MENÜ

Akhisar Stadı'nda şok gelişme!

Akhisar Belediyesi, inşaatı yılan hikayesine dönen Akhisar Arena'nın yapımını üstlenen müteahhit firmanın sözleşmesini feshetti.

Akhisar Stadı'nda şok gelişme!

Firmanın sözleşme yükümlülüklerini yerine getirmediği gerekçesiyle fesih kararını alan Akhisar Belediyesi, internet sayfasında şu açıklamayı yaptı:

"Belediyemiz tarafından Hayranoğulları İnşaat'a yaptırılan Akhisar Stadyum ve Kapalı Spor Salonu işinde, müteahhit firma ilgili sözleşme hükümlerine uymadığı gerekçesi ile sözleşme akdi 21.12.2015 tarihi itibarı ile kendilerine gerekçeler bildirilerek fesih edilmiştir. Süreç ile ilgili detaylı bilgi ilerleyen günlerde kamuoyu ile paylaşılacaktır."

Evinde oynamak yine uzadı

Stat ihalesinin feshedilmesiyle Akhisar Belediyespor'un Spor Toto Süper Lig'deki iç saha maçlarını evinde oynama hayali yine uzadı. İhale yasası ve yönetmelik hükümlerine göre fesih kararı, yüklenici firmanın lacağı kararlar sonrası netlik kazanacak. Belediye, şimdiye kadar stat inşaatında yapılanların tespitini yaptıracak. İnşaatın yüzde kaçının bittiği tespit edilecek. Hak edişler karşılığındaki ödemeler ile inşaatın bugüne kadar yapılan bölümü karşılaştırılacak. Hangi taraf alacaklı ise karşılıklı ödemeler yapılacak. Firmanın fesih kararını mahkemeye taşıma hakkı var. Mevcut durumda stat inşaatının yeniden ne zaman başlayıp biteceği belirsiz.

Yıllardır sürüyor


Akhisar'da mevcut stat yetersiz olduğu için Spor Toto Süper Lig'de maçlarını 4 sezondur Manisa 19 Mayıs Stadı'nda oynayan Akhisar Belediyespor için belediye tarafından inşaa edilen yeni stadın 29 Mayıs 2013'te yapılan ilk ihalesini kazanan Caser İnşaat, gerekli şartları yerine getirmedi. İhale, 29 milyon 980 bin TL teklif veren Hayranoğulları İnşaat'te kaldı. Temeli 6 Mart 2014'te atılan stadın bitiş tarihi önce 21 Ekim 2015, ardından Ocak 2016 olarak açıklandı. Firma, bu tarihe kadar stadı bitiremeyince belediye devreye girerek ihaleyi fesh etti.

Barış GEZİCİ-Haldun AKYÜZ / AKHİSAR, (DHA)

Haberin Devamı
YORUM YAZ