MENÜ

Akhisar Belediyespor 3-0 Gaziantepspor

Alt sıralarla bağlarını koparan iki takım Akhisar'la Gaziantep, Manisa'da kapıştı. Nefes kesen maçı Carlos'un takımı farklı kazandı. Son haftaların formda ismi Vaz Te, iki gol bir asistle oynadı, adeta resital yaptı.

Akhisar Belediyespor 3-0 Gaziantepspor

Akhisar Belediye, Gekas’ın kadro dışı kaldığı haftada da kazanmasını bildi, Gaziantepspor’u yenip, Carlos ile yükselişini sürdürdü: 3-0. Brezilyalı teknik adam, Yunanlı golcünün yokluğunda son haftaların yükselen değeri Vaz Te’yi ileri uçta görevlendirdi. Güray, Bilal ve Lualua’nın yönlendirdiği ataklarla da rakip kalede gol aradı. Manisa’ya puan hesapları ile gelen Gaziantep Teknik Direktörü Okan Buruk ise ekibine maçın başından itibaren hücum emri vermişti. ‘Muhammet’ silahı ile rakibi çökertmeyi planlayan genç teknik adamın bu düşüncesi 15’inci dakikadaki beklenmeyen gelişme sonrası gerçekleşemedi.

Korkunç çarpışma

Bu dakikada Lualua sol ayağının dışıyla topu ceza alanı çizgisine gönderdi. Meşin yuvarlağa yükselen Vranjes’in dizi, kendisi ile birlikte yükselen Karcemarskas’ın kafasına çarpınca, topu önünde bulan Vaz Te, boş pozisyonda golü attı: 1-0. Karcemarskas, sargılı kafa ile oyuna devam ederken, sol baldırından sakatlanan Vranjes ise yerini Mustafa’ya bıraktı. Değişiklik sonrası Okan Buruk, saha yerleşiminde yaptığı oynamalarla futbolcularını yeniden canlandırdı. Muhammet’in direkte patlayan iki topu ilk devrede ev sahibinin şansı oldu.

Oğuz’un tecrübesi

58’de Muhammet’in sert frikiğinde top Oğuz’dan döndü, tecrübeli kaleci Erdem’in vuruşunu da kurtarıp, rakibe beraberlik şansı vermedi. 70’te Tolga’nın sağdan ortasını Vaz Te kafa ile ağlara gönderince, fark ikiye yükseldi: 2-0. 77’de Vaz Te’nin vuruşunu Erdem kale içinden çıkardı. 88’de Vaz Te, bu kez son golü hazırladı. Auta çıkan topu çizgi üzerinden ortalayan Portekizli oyuncunun bu çabasını Bilal kale çizgisinde golle sonuçlandırdı: 3-0.

Hüseyin Sakarya


AKHİSAR BELEDİYE SPOR - GAZİANTEPSPOR MAÇININ DETAYLARI İÇİN TIKLAYIN

SPOR TOTO SÜPER LİG'DE FİKSTÜR VE PUAN DURUMU İÇİN TIKLAYIN

Haberin Devamı
YORUM YAZ