MENÜ

Akhisar Belediye 0 -2 Beşiktaş maç özeti

Spor Toto Süper Lig'in 4. haftasında Akhisar Belediyespor'a konuk olan Beşiktaş, 8. dakikada Talisca'nın 45+1'de ise Rodellaga'nın (Kendi Kalesine) attığı gollerle mücadeleyi 2-0 galip tamamladı. Siyah Beyazlılar, bu sonuçla Galatasaray derbisi öncesi moral depoladı.

Akhisar Belediye 0 -2 Beşiktaş maç özeti

Spor Toto Süper Lig'in 4. haftasında Akhisar Belediyespor ile Beşiktaş karşı karşıya geldi.

Hafta içinde Benfica deplasmanında 1 puanı koparmayı başaran Siyah Beyazlılar, 8. dakikada yeni transfer Talisca'nın, devrenin sonunda da Rodallega'nın ters vuruşuyla 2-0'lık skoru yakaladı ve 90 dakikayı bu üstünlükle tamamladı.

Şenol Güneş: Medyanın kriteri yok, bizim var!

Siyah Beyazlılar bu sonuçla 4 haftada 3 galibiyet ve 1 beraberlikle puanını 10'a yükselterek, gelecek hafta içerde oynayacağı Galatasaray maçı öncesi hem moral depoladı hem de iyi gidişini sürdürdü.

Gökhan İnler'den derbi açıklaması

AKHİSAR BEŞİKTAŞ MAÇININ 11'LERİ

Akhisar Belediye: Fatih, Lopes, Serdar, Caner, Ömer, N'Guemo, Custodio, Sami, Vaz Te, Soner, Rodallega
Yedekler: Lukac, Özer, Muğdat, Onur, Orhan, Sissoko, Kadir Keleş

Gökhan Gönül: Benim performansım bu değil

Beşiktaş: Fabri, Gökhan Gönül, Marcelo, Tosic, Caner, Atiba, Gökhan İnler, Quaresma, Talisca, Olcay, Cenk
Yedekler: Tolga, Beck, Rhodolfo, Adriano, Aboubakar, Ömer, Tolgay

Rıdvan Dilmen'den Talisca'ya övgü dolu sözler


MAÇIN ÖZETİ:

Manisa 19 Mayıs Stadyumu'nda oynanan ve hakem Bülent Yıldırım'ın yönettiği 90 dakika, Beşiktaş'ın santra vuruşuyla başladı.

Mücadelenin ilk gol girişimi Beşiktaş'tan geldi. 5. dakikada Tosic'in uzun pasını, ceza sahası önünde bulunan Cenk Tosun kafayla arkadaşı Talisca'ya indirdi. Brezilyalı futbolcu, sert ve düzgün bir vuruş yapsa da top direğin az farkla üstünden auta çıktı.

Akhisar Belediye 0 -2 Beşiktaş maç özeti



GOL! 8. dakikada topla buluşan Gökhan İnler, ceza sahasına doğru hareketlenen Talisca'yı gördü ve pasını aktardı. Akhisarlı defans oyuncusu Serdar Kesimal'ın yanından rüzgar gibi geçen Talisca, kaleci Fatih'in açıyı daraltmasına karşın bekletmeden yaptığı vuruşla topu kale direğinin dibinden ağlara yolladı.

24. dakikada siyah beyazlılar ikinci gole çok yaklaştı. Talisca'nın pasına hareketlenen Cenk Tosun, ceza sahası içinde topla buluştu. Akhisar defansının çabuk davranması sonucu açısını kaybeden Cenk, geriden gelen ve müsait pozisyonda bulunan Quaresma'ya pas vermek yerine direkt kaleye vurmayı tercih etti. Milli futbolcunun vuruşu üstten auta giderken, Quaresma ise, kendisine pas vermeyen takım arkadaşına tepki gösterdi.

Talisca her yerde!

25. dakika itibariyle oyuna hakim olan tarafın net bir şekilde Beşiktaş olduğu görüldü. Konuk ekip, sahanın her yerinde aktif rol üstlenen Talisca'nın liderliğinde rakip kalede sürekli gol fırsatları yaratmaya çalıştı.

35. dakika sonunda mücadele biraz daha kontrollü bir hâl aldı. Akhisar Belediyespor, skoru dengelemek için rakip kaleye daha yoğun bir şekilde gelmeye başlamasına karşın, kaleci Fabri'yi zorlayacak bir pozisyon yaratamadı. Beşiktaş ise oyunun ilk bölümüne nazaran daha sakin bir futbol ortaya koyarak, ev sahibi ekibin bıraktığı boş alanları değerlendirme yolunu seçti.

Akhisar, arka arkaya pozisyon yaratıyor!

Dakikalar 39'u gösterdiğinde Akhisar'ın baskısı iyice hissedilmeye başlandı. Ev sahibi ekip önce Custadio'yla 1 dakikada sonra da Miguel Lopes'le rakip kaleyi yokladı. Ancak iki şut da az fakrla auta çıktı.

Akhisar 42. dakikada gole bir kez daha yaklaştı. Sol kanattan yapılan ortada Custadio etkili bir kafa vuruşu yaptı ancak kaleci Fabri'yi geçmeyi başaramadı.

Akhisar Belediye 0 -2 Beşiktaş maç özeti



Rodallega kaleyi şaşırdı

İlk yarıda duraklama dakikaları oynanırken Beşiktaş, rakip ceza sahasının sağ tarafında bir serbest vuruş kazandı. Topun arkasına geçen Caner Erkin, topu altı pasa doğru kesti. Savunmada bulunan Akhisarlı Rodallega'nın ters vuruşu kaleci Fatih'i de boşa çıkardı ve ağlara gitti. Beşiktaş'ı 2-0 öne geçiren bu golün santrası da yapılmadı. Hakem Bülent Yıldırım, ilk yarıyı sonlandırdı.


İkinci gol umutları kırmadı

Akhisar Belediyespor, soyunma odasına ikinci golün üzüntüsüyle gitmesine karşın, ikinci yarıya sanki hiçbir şey olmamış gibi istekli başladı. Manisa ekibi, özellikle sol kanattan Beşiktaş ceza sahasına pek çok etkili orta yapmasına karşın, savunmada bulunan Tosic ve Marcelo ikilisi neredeyse hiçbir topa vurdurmadan tehlikeleri uzaklaştırdı.

Akhisar Belediye 0 -2 Beşiktaş maç özeti



Olcay saha dışına, Talisca sol kanada

Dakikalar 60. gösterdiğinde Beşiktaş teknik direktörü Şenol Güneş de oyuna ilk müdahalesini yaptı. Tecrübeli teknik adam Olcay Şahan'ı oyundan alırken, yerine Tolgay Arslan'ı sahaya sürdü. Bu değişiklikle birlikte Talisca sol kanada, Tolgay ise orta sahanın merkezine geçti. Ancak 10 dakika sonra Gökhan İnler yaşadığı sakatlık nedeniyle oyundan çıkarken, Talisca yeniden eski görev bölgesine döndü. Sol kanada ise yeni Gökhan'ın yerine oyuna giren Adriano geçti

Rodallega, Fabri ve direği geçemedi

Mücadelenin 70. dakikasında Beşiktaş ceza sahası ise sol taç taç çizgisinin arasında kalan bölgede bir serbest vuruş kazanan Akhisar Belediye'de topun başına golcü oyuncu Rodallega geçti. Kolombiyalının direkt kaleye gönderdiği top önce Fabri'nin yumruklarına ardından üst direğe çarparak yeniden İspanyol kalecinin ellerine geldi. Bu pozisyon, Akhisar'ın maç boyunca yakaladığı en net gol fırsatı oldu.

Akhisar Belediye 0 -2 Beşiktaş maç özeti



Akhisar'ın azmi, Beşiktaş'ın dikkati...

Akhisar'ın gol bulma çabası maçın son dakikalarına kadar sürmesine karşın, Beşiktaş savunması bugün oldukça başarılı bir pğerformans sergiledi. Siyah Beyazlılar, skoru elde etmiş olmanın verdiği avantajla rakibine oranla kontrollü oyunu tercih etse de, 3. gol için de fırsat kolladı. Bu sırada geride bıraktıkları geniş alanı ise, Siyah Beyazlıların tecrübeli savunmacıları çok iyi paylaşarak, rakibe gol şansı tanımadı ve 90 dakikada Beşiktaş'ın 2-0'lık üstünlüğüyle sona erdi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ