MENÜ

Aik Stockholm şampiyon: 1-2

İsveç Ligi'nde Aik Stockholm, deplasmanda Goteborg'u mağlup ederek ligde şampiyonluğunu ilan etti...

Aik Stockholm şampiyon: 1-2

Goteborg ve AIK Stockholm arasındaki şampiyonluk yarışı, bu iki takımın ligin son maçında karşı karşıya gelmesiyle son buldu.

29. haftada Goteborg, ligde hedefi olmayan Halmstad karşısında 0-2 geriye düştüğü maçı zor da olsa berabere bitirmişti. Bu sonucun ardından ayağına kadar gelen liderlik fırsatını iyi değerlendiremeyen mavi beyazlı ekip, AIK Stockholm'ün 1 puan gerisine kalmıştı.

30. haftaya gelindiğinde şampiyonluk düğümünü çözecek maç da gelip çatmıştı. Lider AIK'yı 1 puan geriden takip eden Goteborg, hayati önem taşıyan bu maçta, rakibini kendi sahasında ağırlayacak olmanın avantajını yaşıyordu. Taraftarının desteğiyle maça iyi başlayan ev sahibi ekip, 32 dakikada tecrübeli ortasaha oyuncusu Tomas Olsson'un attığı golle 1-0 öne geçti.

Goteborg tribünlerinde şampiyonluk şarkıları söylenmeye başlamıştı ki bir anda herşey kabusa döndü. AIK, önce 56. dakikada Brezilya'lı genç golcüsü Antonio Flavio'yla beraberliği yakaladı ve 86. dakikada Daniel
Tjernström'un golüyle durumu 1-2'ye getirerek Goteborg'un şampiyonluk hayallerini yıktı. Böylelikle ligdeki son iki maçını kendi sahasında oynayan Goteborg, lig şampiyonu olma şansını adeta elleriyle AIK'a hediye etti. 2004-2005 sezonu sonunda İsveç 1. ligi Allsvenskan'da küme düşen ve 2005-2006 sezonunda yeniden 1. Lige çıkan AIK, 3 yıl içinde büyük bir başarı göstererek sezonu şampiyon olarak tamamladı ve toplamda 11. şampiyonluğuna ulaştı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ