MENÜ

Ahmet Şan: TFF bizi dinlemedi

Konyaspor Başkanı Ahmet Şan, FANATİK'e açıklamalar yaptı: Biz 14 kulüp TFF'ye yabancı kontenjanının 6+2 olması için noter tasdikli belge gönderdik, dikkate bile alınmadık. Passolig'in altyapısı yetersiz olmasına rağmen Konya'da bu işi başardığımızı düşünüyorum. 57 binlerde passolig sayımız var. Beşiktaş-Galatasaray derbisinin de burada oynanmasını bekliyordum ama G.Saray yönetimi sıcak bakmadı.

Ahmet Şan: TFF bizi dinlemedi

Son 3 lig maçında kalesinde 12 gol gören ve hiç puan alamayan Torku Konyaspor ligde sancılı bir süreç geçiriyor. Aykut Kocaman’la birlikte yeni bir yapılanmaya gitmeye hazırlanan ve devre arasında transfer yapacaklarının sinyalini veren Başkan Ahmet Şan, FANATİK’e özel açıklamalarda bulundu. Başkan Şan’ın en dikkat çekici sözleri ise 5+3 olarak belirlenen yabancı kontenjanı hakkındaydı. Passolig sistemine de yeni bir bakış açısı getiren Şan’ın işte o sözleri: “Biz 14 kulüp olarak TFF’ye yabancı sınırının 6+2 olması için noter tasdikli belge gönderdik. Ancak bizim isteğimiz dikkate alınmadı bile. Devre arasında karar verilecek. Ancak bu arada Türk futbolu dip yaptı. TFF’ye eleştiri yaparsak eğer, kulüplerin isteği hiç ciddiye alınmadı. TFF kendi bildiği kararı verdi ve bizim görüşlerimiz dahi sorulmadı.”

‘Kaliteyi yükselttik’

Passolig’in altyapısı yetersiz olmasına rağmen biz Konya’da bu işi başardık. Bugün 57 binlerde Passolig sayımız var. İstanbul takımlarından sonra 4. sıradayız. Taraftar gruplarımız, yöneticilerimiz ve emniyetteki arkadaşlarımızla sürekli irtibat halindeyiz. 5-0 yenildiğimiz Galatasaray maçından sonra bile hiçbir kötü tezahürat olmadı. Bunun son bulması lazım. Bitti diyemem ama biz Konya’da toplam kaliteyi sağlıyoruz.”

‘Yöneticiler anlaşamadı’

Trabzonspor maçında Beşiktaş’a stadı verdik. Ama ben Beşiktaş-Galatasaray derbisinin de burada oynanmasını bekliyordum. Bu tesis sadece Konya değil Türk sporuna hazırlanmış bir tesis. Fakat her iki takımın yöneticileri anlaşamadığı için derbi maçı burada oynanmayacak. Şüphesiz Beşiktaş’ın burada oynaması hoşuna gitti, Trabzon ise pişman olmuştur oynadığına.

‘Ömer Ali’yi istiyorlar’

Ömer Ali’yi isteyen çok ama ben ve yönetimime resmi gelen bir şey yok. Ömer Ali ve Selim.... Bugün bakıyorum büyük takımlar 5-6 milyon Euro gibi bütçelerle yerli futbolcu alıyorlar. Bizim futbolcularımızın da bundan geri kalmaması lazım. Gerçi rakam çok büyük. Ben büyük buluyorum ama veriliyor. Dolayısıyla bizim futbolcularımız için de bu rakamdan kapıyı açarım. Kulübe para kazandırmamız gerekiyor.

‘Dünyalar iyisi bir insan’

Mesut Bakkal dünyalar iyisi güler yüzlü bir insan. Uğur Tütüneker de aynı şekilde disiplinli bir hocaydı. İkisiyle de iyi bir yere gelmiştik. Mesut hocayla beraber hazırlandık transferler yaptık. Biz gerçi sezon başı iyi hazırlandık ama Ankara TSYD Kupası’nda 3 sakat verdik. Djalma, Hasan Kabze ve Marica... Bu zaiyat bizi sıkıntıya soktu. Çok iyi oynadığımız ligin ilk maçında Eskişehir’e de yenilerek sezona kötü başladık.

‘Hedefimiz Avrupa’

Aykut Kocaman ile geçmişte de çalışmıştım. Aykut hocayı bu sene yola ihtiyatlı davranarak takımın Süper Lig’deki çıtasını biraz yükseltelim diye düşündük. Yerel basın dahi hedef Avrupa diye yazsa bile bizim düşüncemiz buydu. Rakiplerimiz futbolcu kalitesini arttırınca biz de transfer yapmak zorunda kaldık. Eğer düşersek onarılmaz maddi darbeler alıyor bir takım o yüzden transfer yapmamız şarttı. Devre arasında transfer yine yapacağız.

‘Kulüp bile kapatılabilirdi’

Biz göreve geldiğimizde 42 milyon liralık bir borç yükü vardı kulüpte. Bizim gibi Anadolu kulüpleri için bu rakam büyük. Öncelikli hedefimiz borçları azaltmaya çalıştık. 24 milyona kadar çektik. Ancak sezon başı yapılan transferlerle 30’lar civarında şu an... Bir de yığınla FIFA dosyası vardı. Orada adeta liste başıydık. Zaten şimdi TFF de mali kriterleri dillendirmeye başlayınca bizler de bunu hissetmeye başladık. Biz sıkıntılı süreci yaptığımız iyileştirmelerle kulüp ekonomisini düzeltilebilir hale getirdik. Kulübün kapatılması bile gündemdeydi. Konya Şekerspor ile isim değişikliği yaparak yola devam edelim diye düşünceler vardı.

Mehmet Ali Sabuncu

Haberin Devamı
YORUM YAZ