MENÜ

Ahmet Örken, Israel Cycling Academy'ye transfer oldu

Milli bisikletçimiz Ahmet Örken, İsrail'in Pro Continental takımı Cycling Academy'ye transfer oldu. Örken, profesyonel bir bisiklet takımında yer alan ilk Türk bisikletçi olacak.

Ahmet Örken, Israel Cycling Academy'ye transfer oldu

Türk sporunun ve bisikletinin altın çocuğu Ahmet Örken, branşında ilkleri yaşatmaya devam ediyor. 2011 yılında Avrupa Gençler Pist Şampiyonu olarak tarihe adını yazdıran 1993 doğumlu sporcumuz, bu kez İsrail'in Pro Continental takımı Israel Cycling Academy'ye transfer olarak, bu seveyede yarışan ilk Türk bisikletçi olma fırsatını yakaladı.

Dün gerçekleştirilen özel törenle, İsrail ekibine 2 yıllık imza atan Örken, "Profesyonel bir takım için yarışmayı çok istiyordum ve bunu başardım. Bundan sonrasında ICA (Israel Cycling Academy) ile tüm hayallerimi gerçekleştireceğime eminim." diyerek bu transferden dolayı ne kadar mutlu olduğunu belirtti.

Ahmet Örken, Israel Cycling Academyye transfer oldu


Ahmet'i uzun süredir takip ettiklerini söyleyen ICA menajeri Ran Margaliot, "Onu ilk kez 2009 Avrupa Pist Şampiyonası puan yarışlarında gördüm. Henüz o yaşta kazanma azmine sahip olduğunu bize ispatladı ve bu özelliği o günden beri hiç değişmedi. Bu sezon ilk olarak Ahmet'i kadromuza kattık, çünkü gelişmeyi bekleyen büyük bir yeteneğe sahip. Önemli sprintlerde bile büyük bir destek almadan istikrarlı bir kazanan olduğunu kanıtladı. Burada potansiyelinin tamamına ulaşabileceğini ve büyük yarışları kazanabileceğini düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.

"Barış ve kardeşliğe katkıda bulunacağız"

Bu imzanın İsrail ve Türkiye arasındaki ilişkileri geliştireceğinin de altını çizen Margaliot, "Ahmet'in İsrailli takım arkadaşlarına katılmasıyla birlikte, her iki ülke için ilk kez bir Grand Tour'da yer alma ve beraber tarih yazma imkanı oluştu. Bu durum da bizim için ekstra bir gurur meselesi oldu. Sporun, dünyayı nasıl değiştirebileceğine ve insanları bir araya getirebileceğine bundan daha iyi bir örnek olabilir mi? Bu ekibin yalnızca bisiklet sürmekten çok daha büyük bir yükümlülüğü olduğunu hissediyoruz." dedi.

Ahmet Örken, Israel Cycling Academyye transfer oldu



Margaliot'un sözlerine katkıda bulunan Ahmet ise, "Bir İsrail takımına katılmaya ilişkin, aklımda hiçbir zaman olumsuz düşünce oluşmadı. Hatta çevremdekiler, bu kararımı coşkuyla destekledi. ICA'ya katılmaktaki en büyük motivasyon unsurum, büyük yarışlara katılmak ve kazanmaktı. Öte yandan bu imzanın barış ve kardeşliğe katkıda bulunmak için harika bir fırsat olduğuna da inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Öte yandan Türkiye'nin İsrail Büyükelçisi, ICA ve Ahmet'i tebrik eden ilk kişiler arasında yer aldı.

2015 yılında kurulan Israel Cycling Academy'nin kadrosunda İsrailli sporcularla beraber 17 farklı ülkeden yarışçı bulunuyor. Bu yarışçıların 14'ünün 25 yaş altı olması ise kadronun dikkat çeken bir diğer önemli özelliği.

Ahmet Örken, Israel Cycling Academyye transfer oldu



Ahmet, TUR 2017'de hangi takımın mayosunu giyecek?

Bu transferin açıklanmasının ardından, birçok sporseverin kafasında şu soru oluştu: Ahmet TUR 2017'de hangi takımla yarışacak? Öncelikle şunu belirtmeliyiz ki, Ahmet'in Torku Konya Şekerspor'la olan sözleşmesi bu sezon sonuna kadar devam ediyor. Dolayısıyla, 23 yaşındaki sporcu bu sene boyunca Torku için yarışmaya devam edecek. Öte yandan TUR'un bu yıl Pro Tour statüsüne yükselmesiyle birlikte, kıtasal bir takım olan Torku, bu yarışta mücadele etme şansını kaybetmişti. Bu nedenle ülkemizi TUR'da Torku değil, Milli Takım temsil edecek. En nihayetinde bir Milli sporcu olan Ahmet Örken de, 53. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nda Milli Takım mayosuyla yarışacak.
BATUHAN ÖZDEMİR / FANATİK.COM.TR

Çinli sanılan Ahmet Örken: Yok kardeş ben Türküm

Haberin Devamı
YORUM YAZ