MENÜ

Ahmet Nur Çebi'den UEFA açıklaması

İkinci Başkanımız Ahmet Nur Çebi, UEFA kriterlerinin karşılanması konusunda sıkıntıların aşıldığını açıkladı.

Ahmet Nur Çebi'den UEFA açıklaması

Beşiktaş 2. başkanı Ahmet Nur Çebi, BJK Plaza'da düzenlediği basın toplantısın rahatsızlanan Onursal Başkan Süleyman Seba'ya acil şifalar dileyerek başladı. Çebi, UEFA kriterlerinin karşılanması konusunda ise şu açıklamaları yaptı:

“Uzun zamandan beri kamuoyunda UEFA kriterlerine uyum konusunda sorunlar yaşayacağımız ve önümüzdeki sezon Avrupa kupalarına katılamayacağımız gündeme geliyordu. Sıkıntıları aştık ve dosyamızı UEFA Lisans Kurulu’na incelenmek üzere teslim ettik. Bunu sizlerle paylaşmak istiyorum.

Bu süreç içinde birçok sorunla karşılaştık. Sonuç olarak Avrupa kupalarında yer alabilmek için 30’a yakın eski oyuncunun bonservis ve maaş ödemeleri ile kurumların alacakları ödenmeli ya da alacaklarına ilişkin yeni bir yapılanma anlaşması gerekliydi. Bizi çok zorlayan kişi ve kurumlar olduğu gibi, yardımcı olanlar da oldu. Onlara çok teşekkür ediyorum.

UEFA kriterlerine uyum için yükümlülüklerimizden faydalanmak isteyerek bize sıkıntı yaşatanlar oldu. Ben ve Yönetim Kurulu'nda yer alan arkadaşlarım, bunları not aldık ve kurumsal hafızamıza kaydettik.

Başkanımız Fikret Orman’ın “Belki Avrupa kupalarına gidemeyebiliriz” çıkışı bir yerde pozitif etki yarattı ve bazı kişi ve kurumların sert tavırlarında yumuşamaya neden oldu.

Mazbata alıp göreve başlayalı 1 sene oldu. Geçen yıl da bu sorunlarla uğraşmıştık. Camiamız bundan benzer bir sorun asla yaşamayacaktır. Disiplinli bütçe ve tavırlarla kulübümüze böyle bir durum asla yaşatmayacağız.

Evraklarımızı tamamladık ve teslim ettik. Bundan sonra karar kurullara aittir. Biz her işlemi tamamladık. Problem çıkmayacağını düşündüğümüz bir dosya teslim ettik.

"Yaptığımız görüşmelerden olumlu sonuçlar aldık ve yaklaşık 9 milyon Euro’luk bir tasarruf elde ettik. Böyle bir meblağı kulübümüzün kasasında tutmuş olmayı başarmaktan dolayı çok mutluyuz.”

“Saha dışında üzerimize düşen görevi yaptık ve sorun çıkarmayacağına inandığımız dosyayı tamamladık. Futbol Takımımız’ın sahada başarı elde etmesi gerekiyor. Onlara güveniyoruz. Onlarla bugünlere geldik, sıra onlarda. Allah’ın izni ve taraftarlarımızın desteğiyle güzel başarılara imza atacağız.”

Haberin Devamı
YORUM YAZ