MENÜ

Ahmet Nur Çebi: Arada fark var!

Ahmet Nur Çebi, transfer döneminin en çok konuşulan isimleri Demba Ba ve Gökhan Töre'nin durumunu değerlendirdi. Çebi, “Ba'nın bonservisini 14 milyon Euro olarak belirledik, teklif 12 seviyesinde. Gökhan için gelen öneri ise istediğimiz seviyede değil. İki isim için de arada fark var” dedi.

Ahmet Nur Çebi: Arada fark var!

Beşiktaş İkinci Başkanı Ahmet Nur Çebi, kulübün iki yıldızı Demba Ba ve Gökhan Töre için yapılan transfer teklifleriyle ilgili olarak açıklamada bulundu.

UEFA’yla Finansal Fair-Play Kuralları çerçevesinde yaptıkları anlaşma sebebiyle ellerinden oyuncu çıkarmaları gerektiğini belirten Çebi, iki ismin de satılmasının gündemde olduğunu söyledi. İlk olarak Çin Ligi temsilcisi Shanghai Shenhua’nın Demba Ba için yaptığı teklifi değerlendiren Çebi, “Demba, bizim en önemli futbolcumuz. İlk etapta onu elden çıkarmak istemiyorduk ama kendisi için bize çok ciddi rakamlar önerildi. Kendisi için 14 milyon Euro’luk bir bonservis bedeli belirlemiştik ve şimdilik Çin ekibinden gelen teklif 12 milyon Euro seviyesinde. Pazarlıklar sürüyor. Önerdikleri parayı yükseltmelerini bekliyoruz” dedi.

‘Töre’yle mutluyuz ama...’

Takımın bir diğer yıldızı Gökhan Töre’ye de İspanya La Liga ekibi Atletico Madrid’in ilgisini doğrulayan Ahmet Nur Çebi, “Gökhan, geçen sezon önemli bir çıkış yaptı. Değerini kısa süre içerisinde katladı. Onu takımımızda görmekten dolayı mutluyuz. Şimdilik kendisi için bize gelen 9 milyon Euro’luk bir teklif var. Öneriler istediğimiz seviyede değil. İkisi için de arada fark var. Gökhan için Beşiktaş Yönetim Kurulu olarak 12 milyon Euro’luk bir bedel belirledik. Eğer taleplerimiz karşılanırsa bu transferi de konuşabiliriz” diye konuştu.

Tek patron Şenol Güneş

Ahmet Nur Çebi, dün Nevzat Demir Tesisleri’nde yaptığı basın toplantısında, yönetimin futbol şubesi üzerindeki etkisinin kaldırıldığını duyurdu. Futbol Şubesi Başkanlığı’ndan ayrıldığını resmen açıklayan Çebi, A takımdan sorumlu Mete Vardar’ın da görevine yönetici olarak devam edeceğini söyledi. Deneyimli idareci, “Yönetici arkadaşlarımla kulübün profesyonelleşmesi konusunda fikir birliğine vardık. Başkanımız Fikret Orman da bizimle hemfikir oldu. Beşiktaş’ta futbolun tamamen Şenol Güneş hocaya teslim edildiğini belirtiyorum. Mevcut futbol şubedeki arkadaşlarımın görevinin son bulduğunu, ancak onların da katkısını Şenol hocadan esirgemeyeceği bir sürecin başladığını belirtiyorum” ifadelerini kullandı.

Orhan Yıldırım

Haberin Devamı
YORUM YAZ