MENÜ

Ah şu direkler!

Baroni'nin penaltısı, Sow'un kafası, Kuyt'ın şutu... Kadıköy'de direkte patlayan bu üç vuruşun değeri, Benfica'da anlaşıldı. Şimdi herkesin aklında aynı sözler var: “O golleri atsak, şimdi Chelsea'nin rakibi biz olacaktık”

Ah şu direkler!

Portekiz’e final bileti almak için giden Fenerbahçe, Türkiye’ye hüsranla döndü. Benfica’ya 3-1 yenilerek, 1-0’lık skorun avantajını koruyamayan Sarı-Lacivertliler, Avrupa Ligi’ne yarı finalde veda etti. Ancak akıllar, dünkü rövanştan çok, Kadıköy’deki ilk maçta kaldı. Zira Kanarya, namağlup rakibine karşı muhteşem bir futbol oynamış, 90 dakikayı tek bir pozisyon bile vermeden tamamlamıştı. Üstüne üstlük, Baroni’nin penaltısı, Sow’un kafası ve Kuyt’ın şutu direkte patlamıştı. Bu üç pozisyonun değeri, Benfica deplasmanında anlaşıldı. Eğer Sarı-Lacivertliler İstanbul’da bir gol daha bulmuş olsaydı, tablo çok farklı olacaktı. Karşılaşmanın ardından taraftarların dilinde de aynı sitem vardı: “O golleri atsak, şimdi Chelsea’nin rakibi biz olacaktık. Çok yazık oldu...”

Çok farklı olabilirdi

Her şeye karşın, Benfica’da da işler farklı yürüyebilirdi. Özellikle Kuyt’ın penaltısından sonra ileride top tutmayı bir türlü başaramayan ve geriye yaslanan Fenerbahçe, adeta rakibin ekmeğine yağ sürdü. Buna karşın, tarihinde ilk kez Avrupa Ligi’nde yarı final oynayarak, taraftarının göğsünü kabarttı.

İşte kader anı


Maçın 40’ıncı dakikasında hızlı bir kontratağa çıkan Fenerbahçe’de Caner soldan bindirdi, içeri ortayı kesti. Sow’un kalecinin boşa çıktığı pozisyonda dokunamadığı top, Kuyt’ın önünde kaldı. Ancak Hollandalı, sağ çaprazda boş kale yerine topu yan ağlara atınca, en büyük fırsat kaçmış oldu.

Haberin Devamı
YORUM YAZ