MENÜ

Agüero 10 yıl sonra belalısı Barcelona'ya gitti

Manchester City ile 10 yılda büyük başarılara imza atan Premier Lig tarihinin en golcü yabancısı olan Sergio Agüero, 10 yıl sonra resmen La Liga'ya döndü. Agüero, Atletico Madrid forması altında beş sezon mücadele etmiş özellikle Barcelona karşısında çok başarılı maçlar çıkartmıştı. Agüero bir nevi belalısı olduğu takıma, aynı zamanda Milli Takım arkadaşı Messi'nin kulübüne imza attı.

Agüero 10 yıl sonra belalısı Barcelona'ya gitti

Arjantinli oyuncu Sergio Agüero, 10 yıllık Manchester City kariyerini Premier Lig şampiyonluğu ve Şampiyonlar Ligi finali ile tamamladı. Premier Lig tarihinin en golcü yabancısı unvanını alan ve toplam 15 kupa kazanan Sergio Agüero, 10 yıl sonra resmen La Liga'ya döndü.

Haberin Devamı

Barcelona'yı boş geçmiyordu

Agüero, Atletico Madrid forması altında beş sezon mücadele etmişti. 32 yaşındaki Arjantinli golcü özellikle Barcelona karşısında etkili olmuş ve 11 maçta 6 gol atmıştı. Agüero iki kez Barcelona karşısında 4 gollü galibiyette büyük pay sahibi olmuştu. Agüero, 2007-08 sezonunda Atletico Madrid'in Barcelona'yı 4-2 yendiği maçta 2 gol ayrıca sonraki sezon 4-3 kazanılan maçta da 2 gol atmıştı. Agüero bir nevi 'belalısı' olduğu takıma imza atarken Milli Takım arkadaşı Messi ile birlikte oynama fırsatı olacak eğer Messi kulüpten ayrılmazsa.

Haberin Devamı

Hedef 100'ler kulübü

Çok genç yaşta Atletico Madrid'e gelen Agüero, 2006-2011 yılları arasında La Liga'da 175 maça çıkıp 74 gtol atmıştı. Agüero La Liga'da da 100'ler kulübüne girmek için mücadele edecek.

https://www.instagram.com/p/CPilFJqIFiP/

'Amacım oynamak, tecrübemle takıma katkı sağlamak ve kupalar kazanmak'

Sergio Kun Agüero transferin ardından, "Barcelona dünyanın en iyi kulübü. Mutluyum, iyi bir karar verdiğimi düşünüyorum. Amacım oynamak, tecrübemle takıma katkı sağlamak ve kupalar kazanmak" açıklamasını yaptı.

YORUM YAZ