MENÜ

Advocaat Juan Mata'yı istedi

Geldiği ilk günden beri 10 numara pozisyonunda sıkıntı yaşadıklarını ifade eden Fenerbahçe’nin tecrübeli hocası, Manchester United’lı yıldızın alınması halinde tüm sorunun çözüleceğini söyledi. Her şeye rağmen kulübün mali yapısını da düşünen Dick Advocaat “Eğer imkanlarımız izin verirse Mata’yı kiralık olarak isterim. Bir transfer yapacaksak, bu isim eldeki oyuncuların üzerinde olmalı” dedi.

Advocaat Juan Mata'yı istedi

Süper Lig’de üst üste aldığı 3 galibiyetle ayağa kalkan, UEFA Avrupa Ligi’ndeki Manchester United zaferiyle birlikte taraftarı ile barışan Fenerbahçe, bir yandan da transferi düşünüyor. Devre arasına 2 aydan az bir süre kalırken hazırlıklar şimdiden başladı. Takviye yapılması planlanan öncelikli mevki ise forvet arkası...

Seviyeyi yükseltir

Pereira’dan sonra göreve gelen ve ilk günden beri 10 numara pozisyonunda yaratıcı bir oyuncunun eksikliğini yaşadıklarını belirten teknik direktör Dick Advocaat, bu konuda Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ile bizzat görüştü. Hollandalı çalıştırıcı, orta ikilinin önüne kaliteli bir oyuncu alınması halinde takımın seviyesinin ciddi şekilde yükseleceğini söyledi. Advocaat bu görüşmede istediği futbolcunun ismini bile verdi: Juan Mata.


Fenerbahçe'de görülmemiş olay!


‘Önceliğim Mata’

Alınacak futbolcunun eldeki alternatiflerin çok çok üzerinde olması gerektiğine dikkat çeken Advocaat, “Eğer imkanlarımız izin verirse Juan Mata’yı kiralık olarak isterim. Yaratıcılık anlamında yaşadığımız tüm sıkıntıyı çözebilecek bir isim. Direkt olarak takıma katkı sağlar. 10 numara konusunda önceliğim kesinlikle o” dedi.

Hiç kolay değil

Manchester’ın 2014’ün Ocak ayında yaklaşık 45 milyon Euro karşılığında kadroya kattığı 28 yaşındaki İspanyol futbolcu, Kırmızılar’da bir türlü istenen performansı ortaya koyamadı. Daha önce Chelsea’da ciddi problemler yaşadığı Mourinho ile Manchester’da bu yıl tekrar buluşan ve hocasıyla arası tam olarak düzelmeyen Mata, kiralama formülüyle kadroya katılabilir. Ancak bu transfer hiç kolay değil.


Lens'ten sakatlık açıklaması


Haberin Devamı
YORUM YAZ