MENÜ

Adidas kendini savundu!

2010 Dünya Kupası'nda kullanılacak topun üreticisi Adidas firması, kontrolü zor olduğu gerekçesiyle eleştirilen topun defalarca test edildiğini ve eleştirilerin şaşırtıcı olduğunu bildirdi.

Adidas kendini savundu!

2010 Dünya Kupası’nda kullanılacak topun üreticisi Adidas firması, kontrolü zor olduğu gerekçesiyle eleştirilen topun defalarca test edildiğini ve eleştirilerin şaşırtıcı olduğunu bildirdi.

Firmanın sözcüsü Thomas van Schaik, düzenlediği basın toplantısında, özellikle "kaleciler için kabus" olarak görülen topun uzun süre önce onaylandığını, aylarca denendiğini ve hiç şikayet almadıklarını belirterek, eleştirilere şaşırdıklarını söyledi.

Van Schaik, kupada kullanılacak "Jabulani" adı verilen topun kupada mücadele edecek takımlarca Aralık ayından bu yana kullanıldığını ve hep olumlu yorumlar aldıklarını anlattı.

"Jabulani", özellikle İspanya ve Brezilya milli takımlarının kalecilerince eleştirilmiş, İspanya kalecisi İker Casillas, topun berbat olduğunu söylemişti. Brezilya kalecisi Julio Cesar da Adidas’ın yaptığı topu, "berbat" olarak nitelendirmiş ve top için "bakkaldan alınmış gibi" ifadesini kullanmıştı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ