MENÜ

Adana mı, Antalya mı?...

2020 Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları'na ev sahipliği yapacak kentin açıklanacağı günlerde Türkiye çok önemli bir sportif organizasyonu üstlenecek. Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu, 5-15 Eylül tarihleri arasında Dünya Tekerlekli Sandalye Basketbol Şampiyonası'nı ülkemizde yapacak.

Adana mı, Antalya mı?...

Uluslararası Tekerlekli Sandalye Basketbol Federasyonu IWBF'in ülkemize verdiği bu dev organizasyon için şimdiden iki kentimiz birden aday. Yaptığı büyük organizasyonlarla tekerlekli sandalye basketbolunun başkenti unvanı kazanan Adana ile Türk Turizmi'nin gözdesi Antalya Dünya Şampiyonası için yarışıyor. TBESF Yönetim Kurulu üyeleri, elini çabuk tutan, daha istekli olduğunu ispatlayan kentin teklife göre oylama yapacak.

Haberin Devamı

Tatil yapacaklar için Antalya en ideal yer...
İki kentin avantaj ve dezavantajlarını masaya yatıracak olursak karşımıza şu veriler çıkıyor:
Lüks otelleri ve konaklama rahatlığı ile dünyanın büyük ilgisini çeken Antalya'da engelli sporcular için gerçekten sınırsız imkanlar var. Spor tesisleri, yüzme havuzları, güneşi, denizi ve kumu ile yabancı ve yerli spor kulüplerine cazibe merkezi Antalya. Merkezden uzaklaştıkça geniş bir alana yayılan tatil köyleri, buraya kamp ve dinlenmek amaçlı gelen takımlar için biçilmiş kaftan. Ama Antalya hiç bir zaman bir turnuva kenti değil.

Çünkü buradaki yerli halk bırakın kendi takımlarının maçlarına gitmeyi, takımlarını bile desteklemekten imtina ediyor. Antalya'nın tatil köylerinde konaklatılacak olan takımların ertesi günü, merkezdeki bir salona gidip, konsantre olmaları ve sportif performans sergilemeleri çok güç. Ayrıca tribünde onlara itici güç olacak taraftar topluluğu ise hiç bir zaman olmayacak...

Haberin Devamı

Engelli sporunun başkenti: Adana...
Adana ise öyle mi... Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu'nda uzun yıllardan beri tekerlekli sandalye basketbolundan sorumlu olarak görev yapan ve kendisi de engelli olan Asbaşkan Ali Duran Karakaya bu ilimizi "Tekerlekli Sandalye Basketbolu'nun Mabedi" haline getirdi.

Avrupa Gençler ve Ümitler Basketbol Şampiyonası ile bu spor dalına kucak açan Adana, bu güzel ilimizde konaklayan takımlara çok yarıyor. İki adet spor salonu, ulaşımları için takımlara tahsis edilen özel otobüsleri, Adana Büyükşehir Belediyesi, Adana Valiliği, Spor İl Müdürlüğü ve Çukurova Üniversitesi'nin imece usulü sergiledikleri işbirliği ve sivil toplum örgütlerinin olayı sahiplenmesi ile Adana, organizasyonun favorisi olarak 10 adım öne çıkıyor.
Buraya kadar sıraladığım artılar teferruat, işin esası ise Adana Halkı'nda son 10 yılda oluşan tekerlekli sandalye basketbolu bilinci, kısaca spor kültürü...

Bir de bunun medya ayağı var. 2008 yılında Adana'nın ev sahipliği'nde yapılan Avrupa Gençler Şampiyonası'nda Türk Basını büyük bir imtihan vermiş, kendilerine sağlanan imkanları boşa çıkarmamıştı. Adana bu geleneğini günümüze kadar sürdürdü. Eğer bu konuda şahit ararsanız, IWBF yetkililerine gönül rahatlığı sorabilirsiniz, inanıyorum ki, Adana hakkında sizlere çok olumlu şeyler söyleyecekler...

YORUM YAZ