MENÜ

Adana'da ücretsiz buz pisti açıldı

Adana’da Seyhan Belediyesi tarafından geri dönüşümlü atık malzeme getiren vatandaşların ücretsiz kullanacağı bin metrekarelik buz pisti kuruldu. Buz pistinin ilk gününde çocuklar ve gençler adeta akın etti.

Adana'da ücretsiz buz pisti açıldı

Adana Seyhan Belediyesi tarafından Adana’da açılan ve geri dönüşüme kazandırılacak atık malzeme getirenlerin ücretsiz faydalandığı buz pisti açıldı. D-400 Karayolu, İbis Otel yanındaki boş alana kurulan portatif buz pistine Adana’da hiç buz pisti olmamasından ötürü çocuklar adeta akın etti.

Her yıl buz pistini düzenli olarak kurduklarını belirten Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, çevreci projeler kapsamında bu projeyi yürüttüklerini ve çocuklara çevre bilincini aşılama amacında olduklarını söyledi. Geri dönüşüm olarak kullanılacak pet şişe ve benzeri malzeme getirenlerin pistten ücretsiz yararlanacağını belirten Başkan Zeydan Karalar, “Adana’da buz pisti yoktu ve buz pistinde kaymak Adanalı çocuklar için bir hayaldi. Bizler çocukların hayallerini gerçekleştiriyoruz. Bu projede en önemli amaçlardan biride çocuklarımızı çevre bilinci ile yetiştirmek. Buz pistini kullanmak isteyen çocuklar 1 pet şişe getirdiği takdirde bu pistten ücretsiz olarak yararlanabilecek. Ayrıca spor sağlıktır. Bizler bu şekilde çocukların spor yapmasını da sağlıyoruz. Geçen yıl Adana genelinden 70 bin kişi katıldı. Çocuklarımız bu hizmetten mutlu oluyor bizlerde onların mutlulukları ile mutlu oluyoruz” ifadelerini kullandı.

Açılışın ardından Adanalı çocuklar ve gençler pistte profesyonel hocalar eşliğinde kayma eğitimi alıp kayarken buz pistinin Mayıs ayı ortasına kadar açık kalacağı bildirildi.

Adanada ücretsiz buz pisti açıldı


Haberin Devamı
YORUM YAZ