MENÜ

A'dan Z'ye başkan adayları

Tarihi seçim öncesi FANATiK, başkan adaylarını A'den Z'ye mercek altına aldı

A'dan Z'ye başkan adayları

Ünal Aysal: ‘DEVLERLE YARISACAGIZ’

‘Söz veriyorum, hiçbir zaman başınızı öne eğdirmeyecek bir Galatasaray yaratacağım. Eskisi gibi yenilmez armada olup, Avrupa’nın devleriyle yarışacağız’

“Sportif başarıda sürekliliğin sağlanması gerekiyor. Bunun yolu da mali yapıyı düzeltmek. Başarı, ekonomiyle beslenir. Galatasaray bir ticari kuruluş değil ama parasız başarı da olmaz. Galatasaray’a gönül vermiş herkes, takımını Şampiyonlar Ligi’nde büyük takımlarla mücadele ederken görmek ister. Dünya markası takımların maçlarını hangi heyecanla izliyorlarsa, takımlarını da aynı heyecanla takip etmek istiyorlar. Ben ve arkadaşlarım, eski günlerdeki gibi yenilmez armadaları tekrar kuracağız, bundan emin olun. Galatasaray’ın kadrosunu yıldız futbolcularla donatacağı. Söz veriyorum, hiçbir zaman başınızı önünüze eğdirmeyecek bir Galatasaray yaratıp, bırakacağım”

Planladığı transferler
“Kadroyu yıldızlarla donatacağız” sözünden sonra gözler Ünal Aysal’a çevrildi. Aysal, teknik direktörle ilgili olarak, “1 yerli, 3 yabancı hocayla görüşüyoruz” dedi. Bu isimlerin Fatih Terim, Martin Jol, Mircea Lucescu ve Eric Gerets olduğu iddia ediliyor. Transfer listesine gelince... Yurt içinde Sezer Öztürk, Volkan Şen, Mustafa Pektemek ve Orhan Şam gibi isimlerle temas kuruldu. Yurt dışından ise Johan Elmander ve Esteban Cambiasso, transfer listesinin başında bulunuyor. Aysal başkanlığa seçilmesi halinde, transfer çalışmalarını en geç 5 Haziran’da tamamlayacak.

Yönetim kurulu listesi

Asil: Semih Haznedaroğlu, Ali Dürüst, Sedat Doğan, Celal Gürcan, Mete Başol, Refik Arkan, Adnan Öztürk, Ali Gürsoy, Aka Gündüz Özdemir, Adnan Nas.
Yedek: Ahmet Ocaklı, Abdurrahim Albayrak, Emir Sarıgül, Mehmet Cibara, Necati Demirkol.

Projeleri ve vaatleri

-Ekonomik yapıyı düzelteceğiz. Parayı getirecek yöntemler ise spor içinde son derece sınırlı. Muhakkak spor dışı gelir getirecek alanlar yaratacağız
-Şu senede şu kadar şampiyonluk kazanacağız demiyorum. Başarıyı sürekli kılacak bir yapı oluşturacağım. Yeniden Avrupa’nın zirvesine çıkacak bir takım kuracağız
-Tüzük 60 maddeye inecek. Yaklaşık 2 ay sonra bunla ilgili oylama yapacağız
-Futbolu, Avrupa’nın önde gelen kulüplerine benzer bir yapıya kavuşturacağız.

Mehmet Helvacı: ‘AYSAL DAHA TEHLiKELi’

‘Galatasaray için Ünal Aysal, Adnan Polat’tan daha tehlikeli biri. Ayrıca söylendiği kadar da zengin değil, kazandığı ihale için para arıyor’

“Son 15 senede Galatasaray Kulübü menfaat odaklaşmaları için kullanıldı. Bunun başlangıcı da şirketlerin kurulmasıdır. Biz yönetime geldiğimizde bunu bitireceğiz. Adaylardan Ünal Aysal, Galatasaray için Adnan Polat’tan daha tehlikelidir. 73 yaşında olması da onun için dezavantaj, enerjisi başkanlık için yetmeyebilir. Ancak kimseyi yaşından dolayı yargılamak istemem. Bundan çok daha önemlisi, listesinde Galatasaray’ı, QVT yöneticisi olarak dava eden Sinan Kalpakçıoğlu ve Mali Genel Kurul’da ibra etmedikleri Emir Sarıgül gibi isimler var. Ayrıca Ünal Aysal söylendiği kadar zengin değil. İstanbul Anadolu yakasında kazandığı enerji ihalesi için bankalardan kredi arıyor.”

Planladığı transferler

Mehmet Helvacı, 6’sı yerli, 4’ü yabancı olmak üzere 10 futbolcuyla anlaştıklarını açıkladı. Ancak bu konuda isim vermekten kaçınıyor. Helvacı’nın, “Teknik direktör değil, bir futbol aklını Galatasaray’a getireceğiz” açıklamasında bahsettiği kişi ise Otto Rehhagel. Tecrübeli çalıştırıcının ilk sezon saha kenarında teknik direktörlük yapması, ikinci sezondan itibaren ise eşofmanlarını çıkartarak, sportif direktörlük benzeri bir görev üstlenmesi bekleniyor. Helvacı ayrıca mevcut kadroda ciddi bir revizyona giderek, birçok isimle yolları ayıracak.

Yönetim kurulu listesi

Asil: Münir Hamamcıoğlu, Dursun Buğra, Şerif Kaynar, Ahmet Suat Ertem, M.Nedim Ölçer, Doğan Yalçınkaya, Vedat Eşkinat, Atilla Kınay, Mecit Mert Çetinkaya, Ahmet Işık Aykut.
Yedek: Giray Güngör, H. Selim Sanver, İbrahim M. Okumuş, Serdar Ciner, M.Murat Yücaoğlu.

Projeleri ve vaatleri

-Galatasaray’ı borçlarından kurtarıp, ekonomik açıdan kendi kendine yeten bir kulüp haline getireceğiz
-Mali bütçenin sadece yüzde 20’si üyelerin onayına sunuluyor. Biz tamamını sunacağız
-Belirlediğimiz bütçenin dışına çıkmayacağız. Çıktığımız takdirde, aştığımız kadarını yöneticilerimle birlikte cebimizden vereceğiz.
-Futbol takımı, 6 yıllık süreçte 4 lig şampiyonluğu ve Avrupa’da bir kupa kazanacak
-Bu zamana kadar olduğu gibi, bundan sonra da kesinlikle Galatasaraylılar’a yalan söylemeyeceğim.

Turgay Kıran: ‘BORÇLAR BİTECEK’

‘Kulübün para sorunu yok, borç sorunu var. Bunu bitireceğiz. Artık yönetimde yeni yüzler olacak. Tek adam yönetimi devri bitecek. Ortak akıl olacak’

“Kulübün yönetimsel, sportif, hukuksal ve ekonomik sorunları var. Borçla yönetiliyoruz. Çağın finans koşullarını uygulayacağız. Verimli kaynak yönetimi artı değer yaratan finans anlayışımız borç dönemini bitirecek. Bunu, 1 metrekaremizi satmadan yapacağız. Mal varlıkların değerlemesi yeniden yapılacak. Yönetimde yeni yüzler göreceksiniz. Kulübün buna ihtiyacı var. Camiamızın, entelektüel birikimi yüksek. Artık 2-3 ismin ön planda olduğu dönemler geride kalacak. Kulüp tek adamla değil, ortak akılla yönetilecek. ‘Her şeyi biz biliyoruz’ demeyeceğiz. Söz veriyorum, tüm zamanların eylem yönü en kuvvetli yönetimi biz olacağız.”

Planladığı transferler

Diğer adayların aksine, Turgay Kıran transfer çalışmalarını açık bir şekilde medyayla paylaştı. Kıran, transfer için yaklaşık 60 milyon Euro’luk bir bütçe ayırdıklarını belirtti. Kıran’ın teknik direktör adayları Ottmar Hitzfeld, Pablo Correa ve Abdullah Avcı. Yabancı oyuncuların ağırlıkta olduğu transfer listesi ise oldukça kabarık. Kıran’ın futbol komitesi, Kevin Gameiro, Morgan Amalfitano, Sinan Bolat, Stanislav Manolev, Alaixys Romao, Kevin Catherine, Vitor ve Serdar Güler’le büyük ölçüde anlaşma sağladı.

Yönetim kurulu listesi

Asil: Ahmet Özdoğan, Emel Çabukoğlu, Ozan Korkut, Tuncer Hunca, Orhan Sürek, Metin Öztürk, Pelin Atılgan Çobanoğlu, Cenap Yener, Ömer Tümay, Serol Acarkan.
Yedek: Gözde Büyükeroğlu, Zeynep Banu Dalaman, Mehmet Emir Oflaz, Murat Bekdik, Cemal Murat Akar.

Projeleri ve vaatleri

-Borçları yeniden yapılandırarak, kısa vadede bu sorundan kurtulacağız
-Gelecek sezonun şampiyon kadrosunu oluşturacağız
-İletişime önem vereceğiz. GS TV’nin şifresini kaldırıp, buradan gelir elde edeceğiz
-Sanal ortamda, Galatasaraylılar’ı bir araya getirerek kayıt altına alacağız ve bir portal kuracağız.
-Her yere Galatasaray Store mağazası açmak yerine, büyük markalarla anlaşacağız. Ürünlerimizi bu mağazalarda satacağız.

3

Haberin Devamı
YORUM YAZ