MENÜ

'Adalet bunun neresinde'

“Taraftarlarımız, Van'a yardım için atkısını, formasını sahaya atıyor 20 bin Lira ceza yiyoruz. Arena'da taraftar sahanın içinde cirit atıyor, 25 bin Lira ceza alıyor. Aynısını bizim seyircimiz yapsa, sahamız 3 maç kapanır”

'Adalet bunun neresinde'

Galatasaray-Mersin İdmanYurdu mücadelesinde yaşanan olayların ardından Sarı-Kırmızılı kulübe verilen ceza, Beşiktaş’ı isyan ettirdi. Türk Telekom Arena’da 2 taraftarın sahaya girip hakem Süleyman Abay’a saldırmak istemesine karşın Galatasaray’ın sahasının kapanmaması ve 25 bin Lira ile cezalandırılması üzerine Beşiktaş Asbaşkanı Levent Erdoğan, federasyonun çifte standart uyguladığını belirtti. Daha önce Beşiktaş taraftarının Van’a yardım kampanyası yaptığını, üzerlerindeki atkı, forma, mont gibi eşyaları yardım amaçlı sahaya attığını belirten Erdoğan, “Sosyal sorumluluk projesi yapıyoruz ancak 20 bin Lira ceza yiyoruz. Arena’da taraftar hakeme saldırmak istiyor ve sahaya atlıyor, 25 bin Lira ceza alıyor. Bizim taraftarımız sahaya girse stadımız en az 3 maç kapanırdı” diye konuştu.

‘PFDK adil değil’

PFDK’nın verdiği kararlarda adil davranmadığını sözlerine ekleyen Erdoğan, “Kulüp ismine bakarak kafalarına göre karar veriyorlar. Kim ne hak ediyorsa ona göre gereken yapılmalı. Burada Galatasaray’a ayrıcalık tanınmıştır. Diğer kulüplere aynı kriterlerde ceza vermiyorlar” ifadelerini kullandı. Beşiktaş’ın önümüzdeki sezon Avrupa’da olacağını da söyleyen Kartal’ın yöneticisi, “Biz üzerimize düşeni yaptık. UEFA’nın olumsuz bir karar vereceğini düşünmüyorum. Rotamızı Avrupa’da olacak şekilde belirledik. Büyük zaferlere imza atacak bir kadro kuracağız” diyerek sözlerini noktaladı.

Orhan Yıldırım

Haberin Devamı
YORUM YAZ