MENÜ

Ada'da utanç haftası!

Millwall-Wigan ve Newcastle-Sunderland maçlarında çıkan olaylar, İngiliz futbolundaki eski kara günleri hatırlattı. Gözaltına alınan 65 holigan, statlardan ömür boyu men cezasıyla karşı karşıya

Ada'da utanç haftası!

İngiliz futbolunda utanç verici bir haftayı geride bıraktık. Önce FA Cup yarı finalindeki Millwall-Wigan maçı, ardından önceki gün Premier Lig’deki Newcastle-Sunderlad karşılaşmalarındaki olaylar, gündeme bomba gibi düştü. Önce olayları çıkaran Millwall taraftarından başlayalım. Wembley Stadı’na uyuşturucu madde alarak ve içkili bir şekilde gelen Millwall’lular, kavga edecek kimseyi bulamayınca, birbirleriyle kavga etti. Bir polisin copunu, şapkasını ve yeleğini ortalığa bırakması, Millwall taraftarının da bunu alıp, etrafa saldırmasıyla başlayan olaylar, stat dışına taştı. 36 kişinin gözaltına alındığı maçın sonrasında tren istasyonunda da yaşanan kavgalar, gerçekten dehşet vericiydi.

Holigan ata saldırdı

Gelelim Newcastle-Sunderland arasındaki derbide yaşananlara... 13 sene sonra deplasmandan galibiyetle (0-3) ayrılan Di Canio’nun Sunderland’ini alkışlamak gerek. Ama maçın ardından çıkan kavga, şiddetin ne kadar ciddi bir boyuta geldiğinin göstergesiydi. Holiganlar, ellerine aldıkları ne varsa, Newcastle sokaklarında polise fırlattı. Hatta bir kişi, atlı polislere kafa tutup, ata saldırdı! Sonradan atın durumunun iyi olduğu bildirildi. Aralarında 3 polis görevlisinin de olduğu çok sayıda kişinin yaralandığı ‘meydan savaşı’nda 29 kişinin gözaltına alındığı bildirildi. Federasyonun, her iki mücadelede olay çıkaranları şimdiden tespit etmeye başladığı ve hepsine de uzun süre statlara giriş yasağı koyacağı belirtildi.

Muzu atıp, para istedi


Bu arada bir de ilginç bir bilgi vereyim. Tottenham-Arsenal maçında sahaya muz atan 23 yaşındaki Thomas Flint, Londra’da bizim mahallenin çocuğu! Kendisiyle röportaj yapmak için haber gönderdiğimde, “Mahkeme bitsin, gelir konuşurum” cevabını vermişti. Geçen telefonla aradım, “Konuşmam için kaç para veriyorsun?” dedi. Kulaklarıma inanamadım, holiganlık ve ırkçılıktan bile para kazanılan bir dünyada yaşıyoruz.

Edip Adanır / İngiltere

Haberin Devamı
YORUM YAZ