MENÜ

Ada'da herkes Cenk Tosun'u konuşuyor

Cenk Tosun’un Everton formasıyla attığı goller, İngilizler’in dilinden düşmüyor. Öyle ki Cenk, takımın efsanesi Wayne Rooney’i bile şimdiden gölgesinde bırakmaya başlamış. Herkes, kısa sürede takıma adapte olup gollerini atmaya başlayan Cenk’i Everton’ın en iyi yıldızı olarak gösteriyor.

Ada'da herkes Cenk Tosun'u konuşuyor


Beşiktaş’taki başarı dolu 3,5 sezonun ardından Everton’ın yolunu tutan Cenk Tosun için kulübüne yaklaşık 2 aydır yaptığım röportaj baskısına önceki hafta sonu yanıt geldi ve birkaç gün sonra soluğu İngiltere’de aldım. 3 günlük seyahatimin başlangıcını yaptığım Manchester Havalimanı’nda uçaktan indiğim andan kontrol noktasına gelene kadar geçirdiğim zamanda, büyük komedyen Cem Yılmaz’ın da skeçlerini bire bir yaşadıktan sonra ‘Cenk Tosun muhabbeti’ erkenden başladı. Asık suratlı pasaport görevlisi polis, hem Everton’lı hem de Cenk Tosun hayranı çıkınca can sıkıcı geçmesini beklediğim 30 saniyelik kısa konuşma, oldukça güzel geçti ve sonunda ikimiz de güler yüzlü şekilde sohbeti sonlandırdık ve ardından Manchester’a giriş yaptım.

Adada herkes Cenk Tosunu konuşuyor


Cenk Tosun’un resmi de diğer yıldızlarınki gibi Goodison Park duvarında yerini almış.

Ada’da Tosun büyüsü!

Filmlerden görmeye alışkın olduğumuz taksilerden biriyle soluğu, Manchester’daki evinin yakınındaki bir kafede beni bekleyen Cenk’in yanında aldım. Gaziantepspor’da oynadığı dönemden bugüne dayanan dostluğumuzla alakalı ‘röportaj dışı’ koyu bir sohbetin ardından trenle Liverpool’a geçtim. Oldukça kasvetli ‘tipik’ bir İngiliz şehri olan Liverpool’da geçirdiğim yaklaşık 24 saatlik sürede, seyahat ederken görüştüğüm taksicilerden, yemek yediğim yerlerde tanıştığım insanlara kadar futbolla ilgili olan herkes Cenk’in büyüsüne kapılmış!

Tesis yolundaki koyunlar...

Everton formasıyla attığı goller, İngilizler’in dilinden düşmüyor. Öyle ki Cenk, takımın efsanesi Wayne Rooney’i bile şimdiden gölgesinde bırakmaya başlamış. Herkes, kısa sürede takıma adapte olup gollerini atmaya başlayan Cenk’i Everton’ın yıldızı olarak gösteriyor. Röportaj için gittiğim Finch Farm, adını bire bir yansıtıyor. İdman tesisine giden yolda neredeyse hiçbir yapı yok ve etrafta koyunlar dolaşıyor. Tamamen doğayla iç içe yer alan tesislerin içi ise oldukça teknolojik şekilde inşaa edilmiş ve futbolcuların günde 5-6 saatini geçirmekten sıkılmadığı bir yer oluşturulmuş.

Adada herkes Cenk Tosunu konuşuyor


Everton’ın Liverpool şehrindeki mağazasının girişinde sizi, Cenk Tosun’un formaları karşılıyor.

Atacağı gollerle...

Tesislerde geçirdiğim yaklaşık 2 saatlik süreçte röportaj konusunda tüm sorularımı içtenlikle yanıtlayan, oldukça misafirperver davranan Cenk Tosun’a teşekkür ederim. Röportaj sonrasında Goodison Park’a geçip kulüp tarihini dinledim, soyunma odalarını tribünlerini ve sahasını tek tek gezdim. Umarım Cenk, bu statta atacağı gollerle kariyerinde atacağı daha büyük bir adımın yolunu yapar. Unutmadan.... İlgisi sebebiyle kulübün basın şefi Andy Neild’e, görüntü alımı konusunda yardımcı olan kulüp fotoğrafçısı Anthony McArdle’a ve Goodison Park gezi rehberimiz Elle’ye de teşekkürler.

FANATİK ÖZEL - GÖKMEN ÖZCAN

Haberin Devamı
YORUM YAZ