MENÜ

Açılış kokteyli yapıldı

İstanbul'da bugün start alacak olan 46. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun açılış kokteyli dün akşam yapıldı.

Açılış kokteyli yapıldı

Boğaz turu eşliğinde teknede gerçekleştirilen kokteyle Dünya Bisiklet Birliği hakemleri, Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu ve takım menajerlerinin yanısıra yerli ve yabancı basın da katıldı.

Basın mersuplarının sorularını yanıtlayan Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, yarın start verilecek tur öncesi büyük bir heyecan içerisinde olduğunu belirterek, "Sultanahmet Meydanı'ndan başlayacak 46. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun kazasız belasız Alanya'da sona ermesini umuyorum. Bütün hazırlıklarımızı eksiksiz bir şekilde tamamladık" dedi.

Sultanahmet Meydanı'ndan start alacak ve 18 Nisan'da Alanya'da sona erecek 46. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu, toplam 1.257 kilometreden oluşuyor. Dünya Bisiklet Birliği tarafından kategorisi yükseltilerek 2.HC klasmanına alınan Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu, 2010 yılında dünya çapındaki 17 yarıştan birisi oldu. Organizasyonda bu yıl toplamda dağıtılacak ödül miktarı 160.000 Euro olarak belirlendi.

11-18 Nisan 2010 tarihleri arasında İstanbul Prolog, Kuşadası-Turgutreis, Bodrum-Marmaris, Marmaris-Pamukkale, Denizli-Fethiye, Fethiye-Finike, Finike-Antalya ve Antalya-Alanya etapları koşularak düzenlenecek 46. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'na 15 takım katılıyor. Organizasyonun 2.HC kategorisine alınmasıyla Profesyonel Takım ve Profesyonel Kıta takımları ile, yarışı organize eden ülke ulusal takımının katılabildiği 46. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'na profesyonel takımlardan, Columbia HTC, Lampre-Farnese Vini, Footon-Servetto, Liquigas katılırken, profesyonel kıta takımlarından Colnago CSF, Cofidis, ISD-Neri, Skil-Shimano, Carmiooro NGC, Vorarlberg-Corratec, Xacobeo-Galicia, De Rosa -Stac Plastic, CCC -Polsat- Polkowice, Scott Marcondes Cesar- Sao Jose dos Campos ve Türk Bisiklet Milli Takımı katılıyor. Takımlarda 8'er bisikletçi yarışıyor.

Turun kategorisinin yükseltilmesi ile geçen seneden farklı olarak Denizli-Fethiye etabında iki kez geçilen 1600 metre irtifa ve 221 kilometrelik mesafe, bu etabı yarışın en zorlu etabı yapacak.

Haberin Devamı
YORUM YAZ