MENÜ

Abdullah Avcı'dan transfer müjdesi!

Beşiktaş Teknik Direktörü Abdullah Avcı, “Saklamaya gerek yok, forvete alternatif düşünüyoruz. Bir oyuncu Burak’ı da rahatlatabilir. Yerli mi yabancı mı bakacağız. Hangisi doğru olursa. İki transfer aklımda ama kulübün düşüncesi de önemli diye konuştu.

Abdullah Avcı'dan transfer müjdesi!

Milli maç arasına üst üste 3 galibiyetle girip zirve yarışına ortak olan Beşiktaş’ta teknik direktör Abdullah Avcı yayıncı kuruluş beIN SPORTS’ta katıldığı programda önemli açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

Oyun olarak kendini tatmin etmeyen şeylerin olduğunu belirten Avcı, “Ama 5 maçın 4’ünü kazanmak önemli. Ligde 8. olsak da liderle aramızda 3 puan var. Beşiktaş’ın bir karakteri var. Taraftarının tutkusu çok fazla. Kazanıldığı zaman duygu çok başka bir şey, kaybettiğinde çok başka. Ben gül bahçesine gelmedim. Bu zorlukları da biliyordum ama burayı tercih ederken hem ben tercih edildim hem tercih ettim. Karşılıklı oldu bu. Uzun zamandır devam eden bir şeydi” ifadesini kullandı.

‘Maça göre 11 belirliyorum'

Haftalık plana göre 11’ini değiştirdiğini kaydeden Avcı, “Maçlara göre farklı planlarla çıkmamız gerekiyor. Oyuncularımızın profillerine de bakıyorum, ona göre karar veriyorum. Karius’a sezon başında oyun felsemizi anlattım. Burada senin ayakların çok önemli dedim” açıklamasını yaptı. Transferle ilgili de konuşan deneyimli teknik adam, “Forvete alternatif düşünüyoruz, saklamaya gerek yok. Bir tane oyuncu, Burak’ı da rahatlatabilir. Yerli mi yabancı mı bakacağız. Transfer için aklımdaki rakam 2 ama kulübün düşüncesi önemli. Bir santrfor bir de kenar oyuncusu” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘Oğuzhan ileb Ljajic’i kazanmalıyız’

“Oğuzhan’ı Beşiktaş’a tavsiye eden benim 2012’de Milli Takım’dayken. Buraya geldiğimde evime çağırıp gece 01.30’a kadar iletişim kurduğum bir oyuncu. Kazandığımız Göztepe maçında 85 dakika sahadaydı, oyundan aldığımda seyirci alkışladı. Dönüşü başlamıştı ama sonrasında yaşadığı sakatlıklar... Adem Ljajic için de aynı şey geçerli, Oğuzhan gibi O da özel bir oyuncu. Geçen yıl 7 gol 8 asistle oynamış, 9’u 10’u yapması bekleniyor. İstediklerimi vermeye başladı. Özel oyuncuları kaybedemeyiz, kazanmamız lazım.”

'Yüz kızartıcı suç mu işliyoruz?’

“Ne yorumlar yapılıyor. Biz yüz kızartıcı bir suç mu işliyoruz, bir oyun oynayıp geliştirmeye çalışıyoruz. Benim ailem var, oyun oynuyoruz. Ekibimle iki senedir ligi puan ve sıralama olarak Beşiktaş’ın üstünde bitirdim. Beşiktaş’ın son 5 senedeki pas sayılarını çıkarttım, şu anki oyun sadece yüzde 10 fazla. Benim Beşiktaş ile ilgili hiç bir şikayetim yok, şikayetlerimi çözme politikasına gitmeliyiz. Beşiktaş şampiyon olamadığı sürece, başarısız ilan edilecektir.”

Haberin Devamı

VAR’ı en çok isteyen benim’

Anlık başarılarla günü kurtaramayız. Geleceğimize, insan kaynağımıza, kendi insanımıza yatırım yapmamız lazım. VAR’ı en çok isteyen teknik adamlardan birisiyim. Ben, VAR’ın olmasından yanayım. Biz hep her şeye şüpheci bakarsak bu böyle gitmez. VAR’ın adaletine inanmamak elde değil ama bunun ucunda da insan var. Bunda dikkat etmeliyiz, insanları baskı alacak bir duruma sokmamamız gerek. Hakemlerin işi çok zor.”

Oğuzhan Özyakup'un performansı...

"Oğuzhan’ı biliyorsunuz, 2012’de A Milli Takım hocasıydım. Fikret Orman, yeni başkan olmuştu. Fikir alışverişi de yapıyordu. Oğuzhan’ı Beşiktaş’a ilk tavsiye eden, alınmasını söyleyenlerden biriyim. 2012’de A Milli Takım’a alan hocayım. Buraya geldiğimde evime çağırıp gece 01.30’a kadar iletişim kurduğum, hâlâ konuştuğum bir oyuncudan bahsediyorsunuz."

"Oğuzhan'la konuştuğumuzda aslında o da buna adım attı sezon başı itibariyle. Takımın performansı, yaşadıklarımız, onun yaşadığı sakatlıklar. İçerde oynadığımız, kazandığımız Göztepe maçında iyi oyun oynadı. Hatta 85’te oyundan aldım, seyirci alkışladı. Oğuzhan’ın bir dönüşü başlamıştı. Sonra yaşadığı sakatlıklar... Şunu da rica ediyorum. Performans değerlendirmesini yapabiliriz. Oğuzhan 85’te oyuna girerken, Beşiktaş taraftarı çok büyük. Maç 1-0 galibiz. Lütfen protestosunu sonra yapsın, yapacaksa."

Haberin Devamı

'Ljajic özel bir oyuncu'

"Sadece onun için değil. Adem Ljajic için de aynı şey geçerli. Bazı futbolcuların yüzleri kulüplerinde eskidiği zaman, bu tip performans düşüklüklerinde tepkiler olabiliyor. Ljajic için de aynı şey geçerli. Ljajic’in 1 sene evvelki attığı goller, yaptığı asistler konuşuluyor ama son iki maç 6 puan yine Ljajic var bizde. İnsanlar bunu göremiyor. Onun için Ljajic de özel bir oyuncu. 1 sene evvelden, 7 gol atmış-8 asist yapmış. 9’u, 10’u bekliyorsan bu, seni bu anki mevcutta durumunu daha düşük gösterebiliyor. Şimdi şu an itibarıyla istediklerimi vermeye başladı. Bu, insan. 34 maç aynı verimi alamayabiliriz. Adem sezona iyi başlamıştı aslında, sakatlıkları oldu. Milli takım performansı iyi. Şu an itibarıyla kazanıyoruz, onların da performansı yukarı çıkmaya başladı. Özel oyuncuları kaybedemeyiz, kazanmamız lazım."

Haberin Devamı

Transfer açıklaması

"Forvete alternatif düşünüyoruz, saklamaya gerek yok. Bir tane oyuncu, Burak'ı da rahatlatabilir. Yerli mi, yabancı mı, bakacağız. Hangisi doğru olursa artık. Transfer için aklımdaki rakam 2 ama kulübün düşüncesi önemli. Bir santrfor, bir de kenar oyuncusu. Şu anda mevcut ve acil gözüken bu."

"Lig bitene kadar kazanmamız gereken maçlar var, kazanarak devam etmek istiyoruz. Karius’la sezon başı konuştum. Ona, oyun felsemizi anlattım. Burada senin ayakların çok önemli dedim. Karius’un oyunu sahiplenen bir yapısı var."

'VAR'ı en çok isteyen benim'

"Anlık başarılarla günü kurtaramayız. Geleceğimize, insan kaynağımıza, kendi insanımıza yatırım yapmamız lazım. VAR’ı en çok isteyen teknik adamlardan birisiyim. Ben, VAR’ın olmasından yanayım. Biz hep her şeye şüpheci bakarsak bu böyle gitmez. VAR'ın adaletine inanmamak elde değil ama bunun ucunda da insan var. Bunda dikkat etmeliyiz, insanları baskı alacak bir duruma sokmamamız gerek. Hakemlerin işi çok zor.

'Biz yüz kızartıcı bir suç mu işliyoruz?'

"Ne yorumlar yapılıyor. Biz yüz kızartıcı bir suç mu işliyoruz, bir oyun oynayıp geliştirmeye çalışıyoruz. Benim annem, babam var, ailem var, çocuklarım var, oyun oynuyoruz. Yüz kızartıcı bir suç işlemiyoruz."

"Beşiktaş taraftarının o tutkusu, o heyecanı beni inanılmaz mutlu ediyor. Tutkusu, aşkı başka bir şey. Bu sene bizim geri dönüşlerimizi sağlayanlar taraftarlardır. Taraftarımız, maçın 1. dakikasından 90. dakikasına kadar oyun veya sonuç ne olursa olsun destek versinler ama eleştirilerini sonra yapsınlar. Bunu yaptıkları zaman, oyuncuyu içeride başka bir yere çekiyor Beşiktaş taraftarı."

YORUM YAZ