MENÜ

Alexandre Song'un forması hazır

Galatasaray'ın büyük ölçüde anlaşma sağladığı Alexandre Song'un Sarı-Kırmızılı ekipte kaç numaralı formayı giyeceği büyük ölçüde netlik kazandı. Genç yıldız, kuzeni Rigobert Song gibi 4 numaranın sahibi olacak.

Alexandre Song'un forması hazır

Cim Bom sonunda bombayı patlattı, Arsenal’li Alexandre Song’un işini büyük ölçüde bitirdi. Yönetim, şu anda Kamerun’la Dünya Kupası’nda yer alan genç yıldızın giyeceği formayı bile belirledi. İngiliz ekibinde 17 numaralı formayı giyen Song, Galatasaray’da 4 numarayı sırtında taşıyacak. 2004-2008 yılları arasında Sarı-Kırmızılı ekipte oynayan kuzeni Rigobert Song da aynı formayı giyiyordu. Yönetim bu şekilde yeni transferine ilginç bir jest yapacak. Bu arada Alexandre Song’un, milli takım kampında Rigobert Song’tan Galatasaray ve Türkiye hakkında bilgi aldığı öğrenildi.

Taraftar memnun

Galatasaray’ın bu transferi, taraftarları da bir hayli mutlu edecek. Sarı-Kırmızılılar, forumlarda ve haber yorumlarında, Song’un çok yerinde bir transfer olduğunu ve takıma büyük katkı sağlayacağı yönünde görüş belirttiler. Taraftarlar ayrıca Kamerunlu yıldızın henüz 22 yaşında olduğuna ve ileride iyi bir bedele satılabileceğine de dikkat çekti.

Alexandre Song kimdir?
Tam Adı: Alexandre Dimitri Song Billong
Doğum Tarihi: 09.09.1987
Doğum Yeri: Douala
Ülkesi: Kamerun
Yaşı: 22
Boyu: 1.85
Kilo: 76
Mevkii: Orta Saha-Stoper
Kulübü: Arsenal
Geçen sezon: 38 maç, 1 gol, 2 asist
Oynadığı takımlar: Bastia, Charlton Athletic
Milli Takım: 19 maç
Genel Kariyeri: 159 maç, 7 gol, 7 asist

Mini yorum

Her takıma lazım!
Arsenal’in ve Kamerun Milli Takımı’nın en önemli parçalarından Alex Song, kesinlikle her takımın kadrosunda olması gereken kaliteye sahip bir futbolcu. Türk futbolseverler Song’u, Arsenal’in ideal onbirindeki yerini almadan önce Rigobert Song’un kuzeni olarak bilirler. Fransız ekibi Bastia’nın genç takımında futbola başlayan 22 yaşındaki futbolcu, kısa zamanda büyük kulüplerin dikkatini çekti. İnter, Juventus, M.United ve Lyon gibi ekiplerin listesine girdi. Ancak yetenek avcısı Arsene Wenger onu keşfetti ve 2005’te İngiliz temsilcisinin kadrosuna kattı.

Çifte yönlü futbolcu
Yavaş yavaş onun gelişimini tamamlamasını bekleyen Wenger, daha fazla süre alması için 2006-07’de futbolcusunu Charlton Athletic’e kiraladı.. Ve tam anlamıyla kadronun değişmez isimlerinden biri olarak ise iki sezon önce oynamaya başladı. Kamerun’da sergilediği performansla 2008 ve 2010 yılındaki Afrika Uluslar Kupası’nın en iyi 11’ine seçildi. Çok yönlü bir oyuncu olması, onu diğer futbolculardan ayıran bir özellik. Hem savunmada hem orta sahada oynayabiliyor. Her iki mevkiide de görevini başarıyla yerine getirebilen, tam anlamda bir takım oyuncusu. Arsenal’de geçen sezon 38 maçta forma giydi ve takımına katkısı da büyük oldu. Savunmada bir sıkıntı oldu mu, Wenger onu hemen o bölgeye aldı. Alınırsa, çift yönlü yeteneği Sarı-Kırmızılılar için büyük avantaj.

Disiplini üst seviyede
Song’un özel yaşamına baktığımızda ise çok genç yaşta evlendiğini görüyoruz. 18 yaşında dünyaevine giren Song’un iki kız çocuğu bulunuyor. Sorumluluklarının bilincine erken varması da, profesyonel kariyerini de olumlu yönde etkilemiş. Tabii bunlara bir de ‘Profesör’ lakaplı Wenger’in kontrolü altında yetişmesi, genellikle disiplin problemi çeken Afrikalı oyuncuların aksine karakterinin de yüksek olmasını sağlıyor.

M. Çağrı Davran

Song'un Fenerbahçe'ye attığı muhteşem gol

Haberin Devamı
YORUM YAZ