MENÜ

"Tüm hatalarımız geride kaldı"

“Yönetimde artık herkes tam yetkiyle görev yapacak, ortak hareket edilecek. 'Ben dedim oldu' dönemi artık sona erdi. Hatalarımız geride kaldı, Beşiktaş'ın ufkunu açacağız”

"Tüm hatalarımız geride kaldı"

İki dönem yaptığı başkanlığı boyunca yaptıkları ve yapmadıklarıyla sürekli camianın gündemindeydi. “Galatasaray ligi, biz kupayı alalım” sözü geniş yankı uyandırdı, Tabata’ya ödediği 8 milyon Euro’luk bonservis nedeniyle tribünlerle arası açıldı. Kulübe cebinden verdiği borç hep söz konusu edildi... Kendisini eleştirenlere, “Projelerinizi hazırlayın, kongrede açıklayın” diyerek meydan okudu. Eleştirildiği dönemde bile göreve devam kararı alan Yıldırım Demirören, seçime saatler kala görüşlerini FANATİK’le paylaştı...

‘Asker benzetmesi çirkin’
“Hep diyorum, doğru gittiğimiz yolda, yanlışlarımız ve hatalarımız oldu. Ancak çalışan insan hata yapar. Bizim işimiz gücümüz Beşiktaş olmuş. Şunu herkes iyi bilsin. Kavgayla, tehditle, gürültüyle belden aşağı vurmakla bu kulüpte kimse prim yapmaya kalkmasın. Geri teper... Buna asla izin vermem. Sayın Aksu, her üyenin olduğu gibi başkanlık yapma düşüncesini hayata geçirmiştir. Ancak siyaseti işin içine çekmiştir. Üyelere kimse, ‘Başkanın askerleri’ diyemez. O zaman sorarlar, Demirören’e oy verenler askeri de, size verenler kimler? Böyle bir yaklaşım olabilir mi. Başkaları belki bunu söyleyebilir. Ama bir başkan adayına hiç yakıştıramadım. Bu kulüpte hiçbir üyenin oyu, başkaları tarafından ipotek altına alınamaz.”

‘Eleştiriye açığım, ama...’
“Sayın Aksu yıllarca ikinci başkanlığımı yaptı. Şimdi konuştuklarını hayata geçirmek için o zaman neden bir şey yapmadı? Eleştirdiği konuların altına neden imza attı? Elbette eleştiri olabilir. Bugün yönetimde beni en çok eleştiren kişiler de var. Bu benim için ayrı bir gurur... Demek ki, doğruyu gördü ve geldiler. Her zaman eleştiriye açık, ancak belden aşağı vurmaya karşı bir insanım.”

‘Seçim yatırımı yapmam’
“Seçim yatırımı hiç yapmadım. Kulübün geleceğini nasıl sağlam temellere oturturuz diye düşünüyorum, buna kafa yoruyorum. Zaten ekibimi de bu şekilde kurdum. Bu iş için çaba sarfeden herkese saygımız var. Ancak Sayın Aksu’nun, ‘Benim ekibimdekiler vermeye, karşıdaki listedekiler almaya gelmiş’ sözleri çok çirkin ve kabul edilemez.”

‘Destek bekliyoruz’
“Artık klasik başkan olmayacağım. Camianın başındaki kişi olarak liderlik kimliğine gireceğim. Yönetim kurulu, tam yetkili çalışacak olan istişare kuruluyla ortak çalışacak. Yönetim tamamen profesyonelleşecek. 55 yıllık özlemi bitirip, Fulya’yı yaptık. Engel olmaya kalktılar. Şimdi İnönü’de aynı şeyi izliyoruz. Oysa buralar benim değil, Beşiktaş Kulübü’nün... Bugün biz varız, yarın yokuz. Bu konuda herkesten destek bekliyoruz.”

‘Futbol Tekin’e bağlanacak’
“Metin Tekin sportif direktör olarak göreve başlayacak. Futbolda sadece A takım değil, tüm branşlarda en üst yetkili olacak ve profesyonellerle çalışacak. Yönetimde artık herkes tam yetkiyle görev yapacak. Ortak hareket edilecek. Ben dedim oldu dönemi artık bitti. Hatalar geride kaldı. Beşiktaş’ın ufku açılacak.”

‘Her zaman hizmete hazırım’
“Sonuçta bu bir yarış. Üyelerimizin vereceği oylar sonucu belirleyecek. Yeniden görev istiyoruz. Yarım kalan işlerimizi tamamlamayı planlıyoruz. Projelerimizin hepsini hayata geçirmek için üç yıl daha yetki almayı bekliyoruz. Sonuç ne olursa olsun, kazanan Beşiktaş olsun. Çünkü bu kulüp benim hayat tarzım, herşeyim. Tribünden gelen bir başkan olarak, her zaman kulübümün hizmetinde olacağım.”

Haberin Devamı
YORUM YAZ