MENÜ

8.virajın ilk kazası Sutil'den

İstanbul Grand Prix'inin antrenmanlarında Force India pilotu Adrian Sutil, 8. virajda kaza yaptı.

8.virajın ilk kazası Sutil'den

Formula 1’de sezonun 7. ayağı olan Türkiye Grand Prix’sinde dün yapılan antrenman turlarında İstanbul Park’ın bu yılki ilk kazası ve araç arızası da yaşandı. 8.virajıyla ünlü olan İstanbul Park’ta ilk antrenman turunda Force India takımının Alman pilotu Adrian Sutil, 1 saat 30 dakika süren turun son 2 dakikasına girilirken kaza yaptı. 8. virajın çıkışında bariyerlere çarpan Sutil’in aracının ön kısmı parçalanırken, kazadan yara almadan kurtulan Alman pilot, aracından çıkıp görevlilerin bulunduğu bölüme gitti.

Webber’den motor arızası
Pilotlar klasmanında lider durumda bulunan Mark Webber’in aracı, ikinci antrenman turlarının bitimine 5 dakika kala arıza yaptı. Webber, ikinci virajda motor arızası yaşayıp yolda kalırken, aracını pist kenarına almak zorunda kaldı.

Pilotlara yine spin attırdı
İkinci antrenman turlarında İstanbul Park’ın ünlü 8. virajında zorlu anlar yaşadı. Birçok pilot bu virajda aracını yolda tutmakta güçlük çekerken, spin atanlar ve pistten çıkanlar da oldu. Ayrıca 10 ve 11. virajlarda da bazı pilotlarda zorluk çekti.

Güvenlik sıkı tutuluyor
Jandarma bölgesi olan Kurtköy’de bulan ve F1’in organize edildiği İstanbul Park’ta güvenlik üst düzeye çıkarılmış. Özellikle de akreditasyon ve biletlerin kapsadığı alanlar konusunda işler sıkı tutuluyor. İstanbul Park’ın girişine 200-300 metre kala içeriye giriş yapan araçların akreditasyonlu olup olmadığı kontrol ediliyor. Ve Padok alanına akreditasyonu olan araçlardaki kişiler bile özel servislerle taşınıyor.

Tribünde antrenman rehaveti!

Türkiye’deki F1 yarışının biletlerinin düşürülmesi bu yılki ilgiyi artırdığı söylenirken, ilk günde İstanbul Park’ta çok fazla hareket yoktu. Antrenman turlarını az sayıda sporsever izlese de bugün ve yarınki finalde tribünlerin, geçen sezona göre daha dolu olacağı ifade edildi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ