MENÜ

7. Uluslararası Aba Güreşi Dünya Kupası

7. Uluslararası Aba Güreşi Dünya Kupası Şampiyonası, 17-18 Eylül'de Hatay'da düzenlenecek.

7. Uluslararası Aba Güreşi Dünya Kupası

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı, Dünya Uluslararası Aba Güreşi ve Geleneksel Sporlar Federasyonu Başkanı Lüftü Savaş, yaptığı yazılı açıklamada, Aba güreşini hem Türkiye’de hem de dünyada yayma gayreti ve çabası içerisinde olduklarını belirtti.

Dünya çapındaki çalışmalarının giderek arttığını ifade eden Savaş, bugüne kadar Türkiye’de, Hatay’da yaygın olmak üzere kapışmalı aba güreşi, Gaziantep’te de aşırtmalı aba güreşi yapıldığına dikkati çekerek şöyle devam etti: "Bugün ise uluslararası kuralları, 40’ı aşan uluslararası üyeleri, Avrupa ve Asya’da yaygın olarak verilen eğitimleri, antrenör ve hakemleriyle aba güreşimize uluslararası bir şahsiyet kazandırılmıştır. 2013 yılında kurmuş olduğumuz Dünya Uluslararası Aba Güreşi ve Geleneksel Sporlar Federasyonu dev adımlarla gelişimini sürdürmektedir. Bu federasyonun Türkiye’de ve dünyada benzeri yoktur. Türkiye’de kurulmuş özerk bir dünya federasyonudur. 50’ye yakın dünya devleti üyesi bulunmaktadır. Beş bin yıllık tarihe sahip bu geleneksel Türk sporu, özellikle Asyalı milletlerin de yüzlerce yıldır yapmış olduğu bir çeşit elbiseli güreş sporudur. Bu nedenle Aba güreşi judonun da atasıdır."

Bu yıl 7’ncisini düzenlenecek şampiyonanın 17-18 Eylül tarihlerinde gerçekleştireceğini ifade eden Savaş, etkinliğin yeni inşa etmekte oldukları Aba Güreşi Mersahı’nda yapılacağını belirtti.

Savaş, şampiyonaya katılacak takım ve ülke sayısının da her geçen gün arttığını ve 40’a yaklaştığını vurgulayarak etkinliğe, Almanya, Avusturya, Afganistan, Azerbaycan, Bulgaristan, İran, İsviçre, KKTC, Litvanya, Romanya ve Yunanistan gibi ülkelerden katılımın olacağını dile getirdi.

Her ülkenin şampiyonaya bir yönetici, hakem, antrenör ve 5 sporcuyla katılacağını açıklayan Savaş, sporcuların 13 sıklette yarışacağını kaydetti.

Haberin Devamı
YORUM YAZ