MENÜ

65. Türkiye Jokey Kulübü Koşusu'nu HASAFET kazandı

Tamamı erkek 9 safkanın ter döktüğü 450.000 TL birincilik ikramiyeli bu koşuda, Hakkı Özyurteri’nin kendi yetiştirmesi olan doru at HASAFET (Youmzain - Reemeya / Bernardini) başarılı performansını zaferle taçlandırdı.

65. Türkiye Jokey Kulübü Koşusu'nu HASAFET kazandı

9 safkanın ter döktüğü 450.000 TL birincilik ikramiyeli bu koşuda, Hakkı Özyurteri’nin kendi yetiştirmesi olan doru at HASAFET (Youmzain - Reemeya / Bernardini) başarılı performansını zaferle taçlandırdı. Zeki Fırat tarafından antrene edilen 4 yaşlı safkan mücadeleye Halis Karataş idaresinde katıldı. HASAFET’in yarış kariyerinde ayrıca, Fevzi Çakmak (G2) ve Dünya Veteriner Hekimler Günü (A3) Koşuları birinciliği ile Başbakanlık (G1), Celal Bayar (G2) ve Boğaziçi (G2) Koşuları ikinciliği bulunuyordu.

Haberin Devamı

Çim pistte koşulan 2400 metre mesafeli yarışın ikincisi ise Gökhan Kocakaya idaresindeki Preveze (A3) galibi KATMA DEĞER (Win River Win - Alize / Banko II) oldu. Al erkek tay koşudaki tek 3 yaşlı safkandı. Son startında Ahmet Atman Koşusu’nu (KV-8) kazanan ve bu koşuya jokeyi Selim Kaya ile katılan ZAFER ATEŞİ (Win River Win - Gold Hyperion / Pharly) tabelanın üçüncü basamağında yer alırken, G2 Sakarya ve Mehmet Akif Ersoy Koşuları galibi GAZIBORA KHAN (Native Khan - Enhance / Entrepreneur) da dördüncü olarak tabelayı tamamladı.

Koşunun bitiriş derecesi HASAFET için 2.29.11 olarak sonuçlandı ve farklar 3 Boy - 1 Boy - 1 Boy şeklinde oluştu.

Günün 5. koşusu olarak saat 18.00’de yapılan TJK Koşusu’nun ardından Şeref Tribünü’nde yüksek katılımlı bir kupa töreni düzenlendi. Eski Başkanlarımızdan Muammer Kitapçı TJK Kupası’nı, kazanan atın sahibi Hakkı Özyurteri’ye vekaleten Erkutay Özyurteri’ye verdi.

YORUM YAZ