MENÜ

"5 maçla hiçbir şey belli olmaz"

Eskişehirspor Basın Sözcüsü Erdal Şahbaz, tek bir maçla ya da 5 maçla ligi değerlendirmenin, Eskişehirspor'u yargılamanın kulübe zarar vereceğini söyledi.

"5 maçla hiçbir şey belli olmaz"

Şahbaz, Atatürk Stadı’nda düzenlediği basın toplantısında, Eskişehir Taraftarlar Birliği (ETB) Derneği’nin önceki gün açıklama yaptığını hatırlatarak, söz konusu açıklamada, kulüp için olumlu ve olumsuz her şeyin değerlendirildiğini kaydetti.
Eskişehirspor taraftarlarının kulübün iyiliği için değerlendirmeler yaptığını belirten Şahbaz, şöyle konuştu:
"Spor Toto Süper Lig’de 5 haftalık süreci geride bıraktık. Hem olumlu hem olumsuz eleştiriler yapıldı. 5 haftalık dönemde alınan 7 puan, Eskişehirspor için belki yeterli değildir. Ancak, futbolda beklenmedik anda beklenmedik şeyler olabilir. Tek bir maçla ya da 5 maçla ligi değerlendirmek, takımı yargılamak, Eskişehirspor’a sadece zarar verir. Eskişehirspor’un geleceği önünde engel oluşturur. Önümüzde güzel bir fikstür var. Bu maçlara güçlü ve eksiklikleri gidermiş olarak çıkmamız gerekir."

Açık tribünün üzerinin kapatılması tartışmaları
Şahbaz, Atatürk Stadı’nda her yıl yenileme çalışmaları yaptıklarını ifade eden Şahbaz, şunları bildirdi:
"Bu stada kira ödüyoruz. Onarmadığımız, tadilat yaptırmadığımız yeri kalmadı. Yapılması gerekenlerin en iyisinin yapıldığını düşünüyorum. Kendimizin olmayan bir stada bu kadar harcama yapıyoruz. Taraftarın da haklı olarak eleştirdiği bir konu var. O da açık tribünün üzerinin kapatılmamasıdır. Bu konuda Eskişehirspor yönetimi bir beklenti içindedir. Bu tribünün üzerini kimin kapatacağı bellidir. Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ’Açık tribünün üzerini kapatacağım’ dediği için yönetim kurulumuzun beklentisi de bunun içindir. Biz çok net bir şey söylüyoruz. Eğer açığın üzerini kapatacak biri yoksa biz başımızın çaresine bakarız. Bu konu mali bir konu değil, hizmet konusudur."

Yeni stat konusunda yönetimin çalışma içinde olduğunu dile getiren Şahbaz, "Biz öyle ya da böyle Eskişehir’e bir stat istiyoruz. Bunu kim yaparsa elinden öperiz. Bizim siyasi kaygımız yok. Yeni stat konusu kenti ikiye bölecek bir konu olmamalıdır. Şu an yaşadığımız en büyük sıkıntı budur. Bu konuda herkesin siyaseti ve bireysel çıkarları bir kenara bırakıp işbirliği içinde olması gerekir" dedi.

Medyada Eskişehirspor yöneticilerinin özel hayatlarıyla ilgili bazı haberlerin yer aldığına da değinen Şahbaz, "Bu, kişileri bağlayan bir olaydır. Bahsedilen olayları üzüntüyle karşılıyorum. Bunlar Eskişehirspor yöneticisine yakışan şeyler değildir. Olmadığını ümit ediyorum" diye konuştu.

Şahbaz, statlara kadın ve çocukların girebilmesi konusundaki alınan kararla ilgili olarak, kadın ve çocuklara 5 bin bilet ayrılacağını, 7. haftada yapılacak Manisaspor maçında ise kadın ve çocukların stada ücretsiz gireceğini kaydetti.

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ