MENÜ

''40 bin kişinin önünde yargılayın''

TRT Spor Futbol Ateşi yorumcusu Oğuz Tongsir'e konuşan Yıldırım, “40 bin kişi önünde yargılanmaya hazırım. Hatta Fenerbahçeli seyircileri almasınlar. Televizyonlar da davayı canlı yayınlasın” dedi.

''40 bin kişinin önünde yargılayın''

Şike soruşturması kapsamında tutuklanan ve aylardır Metris Cezaevi’nde yatan Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’dan meydan okuma gibi bir istek. TRT Spor yorumcusu Oğuz Tongsir, dün gece yayınlanan Futbol Ateşi Programı’nda Yıldırım ile geçtiğimiz günlerde Metris’te yaptığı 1 saatlik görüşmeden söz ederken, çarpıcı ifadeler kullandı. Görüşmeyle ilgili fazla bilgi vermekten kaçınan Tongsir, Fenerbahçe Başkanı’yla ilgili edindiği izlenimleri şöyle anlattı: Aziz Yıldırım’ı son derece sağlıklı ve moralli gördüm. Üzerinde Fenerbahçe eşofmanı vardı. Hayli bakımlıydı. Biraz kilo vermiş gibiydi. Nedenini sordum. “Cezaevinde yemekler pek iyi değil. O yüzden kilo vermiş olabilirim” dedi. Tansiyonu 7-13’müş. “Ya şeker hastalığı ne durumda” diyecek oldum, çok çarpıcı bir yanıt aldım:

Haberin Devamı

“Moralim bozulmasın diye şekerimi ölçmüyorum.”

Herkesin merak ettiği konulardan biri de yeni yasadan sonra serbest kalıp kalmayacağı idi. Bunu da sordum Başkana. Aziz Yıldırım umursamaz bir tavır takındı. Şu cevabı verdi: “Yeni kanun umurumda değil. Ne olur bilemem. Bildiğim tek şey, bir lider olarak ben yere sağlam basmak zorundayım.”

Daha çok şey konuştuk. Fenerbahçe Başkanı, “Bunlar aramızda. Tamam mı?” diye sordu. “Tabii ki tamam” dedim. “Aramızda” dedi ama Aziz Yıldırım bir mesaj iletmekten de geri kalmadı. Hayli ilginç bir mesajdı bu: “Beni bir stadda yargılasınlar. 40 bin kişilik bir stadda olsun bu mahkeme. Hatta isterlerse Fenerbahçeli seyircileri de içeri almasınlar. Belgelere dayanarak bana istediklerini sorsunlar. Ben hepsine teker teker cevap vereceğim. Hatta bütün televizyonlar bu davayı canlı olarak yayınlayabilirler.” Bunları hem anlatıyor, hem de gülümsüyordu. Böyle birşey olmayacağını aslında O da biliyordu...

Haberin Devamı

Avukatı tahliye için başvurdu

Şike soruşturması kapsamında tutuklanan Başkan Aziz Yıldırım, avukatı aracılığıyla İstanbul Nöbetçie 11. Ağır Ceza Mahkemesi’ne başvurup, tahliye edilmesini istedi. Yıldırım’ın avukatı Abdullah Kaya, mahkemeye sunduğu dilekçede, 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun’da TBMM’de kabul edilen değişiklik uyarınca, müvekkilinin tahliyesini talip etti. Kaya dilekçeye, yasadaki değişiklikle ilgili TBMM’de yapılan oylamaya ilişkin tutanakları da ekledi. Bu arada soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Berk’in tahliye talebinin reddini istediği belirlendi. Yıldırım ve diğer tutukluların talebi üzerine görüşü istenen Savcı Berk’in, yasanın henüz yürürlüğe girmediğine dikkat çekerek, soruşturma sürecinde bir değişiklik olmadığını belirtip, tahliye taleplerinin reddi yönünde görüş bildirdiği kaydedildi.

YORUM YAZ