MENÜ

365 günde tam 4 teknik direktör

Trabzonspor'da 2014 çok haraketli ve hızlı geçti. Futbolcular bu yılda tam 4 teknik direktörle çalışma şansı buldu. Karadeniz ekibi, Cardozo gibi dünya çapında ses getirecek bir transfere imza attı..

365 günde tam 4 teknik direktör

OCAK

Sol Bamba’nın sakatlığının ardındın hem savuma hem ön libero mevkiisinde oynayacak futbolcu arayışlarına giren Trabzonspor, devre arası ilk transfer bombasını 30 Ocak’ta patlattı. Karadeniz temsilcisi, Romanya ekibi Steaua Bükreş’ten Alexandru Bourceanu’yu transfer etti. Bordo-Mavililer 31 Ocak’ta da yıldız futbolcu Özer Hurmacı ile anlaştıklarını açıkladı.

ŞUBAT

27 Mayıs 2013’te Trabzonspor’un 15. Genel Kurulu’nda başkan seçilen İbrahim Hacıosmanoğlu tarafından teknik direktörlüğe Mustafa Reşit Akçay getirildi. İkinci yarıya kötü bir giriş yapan ardından da üst üste kötü sonuçlar alan deneyimli çalıştırıcı 10 Şubat 2014’te yönetimle görüştükten sonra Trabzonspor’la yollarını ayırdı. Akçay, yerini Hami Mandıralı’ya bıraktı.

MART

Trabzonspor adına mart ayı çok sancılı geçti. 10 Mart’ta Avni Aker’de Fenerbahçe’yle oynanan karşılaşma yarıda kaldı. Yabancı madde yağmuru nedeniyle soyunma odasına çekilen maçın hakemi Bülent Yıldırım, ilk yarısı 10 dakika uzayan ve 55’te yarıda kalan derbinin tatil edildiğini duyurdu. Ardından PFDK, nihai kararını açıkladı ve maçı Fenerbahçe’nin 3-0 lehine sonuçlandırdı. Öte yandan 16 Mart’ta Sivas’ı 4-0 yenen Trabzonspor’da Özer Hurmacı takımıyla ilk gol sevincini yaşadı.

NİSAN

Trabzonspor’un 2013-14 sezonunda nisan ayında çıktığı 4 lig maçında da bileği bükülmedi. Hami hoca ile başarılı bir çıkış yakalayan Bordo-Mavililer, Gençlerbirliği (3-0), Kayseri Erciyes (5-0) ve Gaziantepspor’u 2-1 mağlup etti, sadece Eskişehir’le deplasmanda 2-2 berabere kaldı. Bu ay içinde topladığı 10 puanla Trabzonspor Avrupa kupalarına girme vizesini büyük ölçüde cebine indirdi. Bu arada Mandıralı, bu ay içinde disiplinsiz hareketleri nedeniyle Colman, Malouda ve Zokora’yı kadro dışı bıraktı.

MAYIS

2013-14 sezonunu 4. sırada bitiren Trabzonspor’da Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu devreye girdi. Yeni sezonda çıtayı en yükseğe koyan ve takım içinde değişiklik yapan Başkanın ilk icraatı dönemin teknik direktörü Hami Mandıralı’yla yolları ayırmak oldu. Bordo- Mavililer’de bu şok karar taraflı taraflı bütün Trabzonsporluları şaşırttı. Hacıosmanoğlu ise karara gerekçe olarak çok sayıda yıldızın kadro dışı kalmasını gösterdi.

HAZİRAN

Trabzonspor Kulübü, Brezilyalı oyuncusu Paulo Henrique’nin transferi konusunda Çin’in Shanghai Greeland Kulübü ile 4 milyon Euro bonservis bedeli karşılığında anlaşmaya vardı. Trabzonspor’un Polonyalı oyuncusu Adrian Mierjezewski ise Birleşik Arap Emirlikleri’nin Al Nasr Kulübü’ne 3,2 milyon Euro’ya transfer oldu. Bu 2 transferden Karadeniz temsilcisi kasasına tam 7.2 milyon Euro para koydu.

TEMMUZ

Henrique ve Adrian transferlerinden 7.2 milyon Euro kazanan Trabzonspor bir yıldızını daha kaptırdı. Bordo-Mavililer, geçtiğimiz sezona damgasını vuran Olcan Adın’ı sıkı pazarlıklar sonunda Galatasaray’a 4 milyon Euro’ya sattı. Trabzonspor, bu transfere paralel olarak da Sarı-Kırmızılılar’dan Salih Dursun’u bedelsiz olarak 2 yıllığına kiraladı. Taraflar resmi anlaşmayı 4 Temmuz’da KAP’a bildirdi. Trabzonspor’un prensipte anlaştığı Bosnalı teknik direktör Vahid Halilhodzic da resmi sözleşme imzalamak için Türkiye’ye geldi.

AĞUSTOS

Trabzonspor’da, Halilhodzic tarafından Malouda kadro dışı bırakıldı. 29 Ağustos’ta da Fransız oyuncu ile yollar resmen ayrıldı. 7 Ağustos 2014 günü İstanbul’a geldi ve sağlık kontrolünden geçti. 8 Ağustos günü ise Trabzon şehrine gelen Constant, 4 yıllık sözleşme imzaladı. Ve asıl bomba Cardozo’yla patladı. Belki de Avrupa’da büyük ses getiren bir işe imza atıldı, Cardozo Trabzon’a imza attı. Trabzon transferin son günü 31 Ağustos’ta ise Yatabare, Waris ve Papadopoulos’u kadrosuna kattı.

EYLÜL

Süper Lig’in ikinci haftasında Trabzonspor, Avni Aker’de Fenerbahçe’yi ağırladı. Bordo- Mavililer’de dönemin teknik direktörü Vahid Halilhodzic ilk derbisinde sahadan 0-0’lık beraberlikle ayrıldı. Paraguaylı
yıldız futbolcu Oscar Cardozo ise sakatlığı nedeniyle arkadaşlarını yalnız bıraktı. 31 yaşındaki futbolcunun yerine Bordo- Mavililer’in gol silahı Yatabare olmuştu. Ayrıca Borsa İstanbul, Trabzonspor Kulübü’nü mali yapıdaki gelir/gider dengesizliği nedeniyle uyardı.

EKİM

2 Ekim’de Avni Aker’de oynanan ve Trabzonspor’un 1-0 yenildiği Legia Varşova maçında kaleci Onur Kıvrak talihsiz bir sakatlık yaşadı. Trabzonspor’un kaptanı Onur Kıvrak’ın sol diz ön çapraz bağlarında kopuk tespit edildiğinden dolayı 6 ay sonra antrenmanlara başlayacağı açıklandı. Yıldız futbolcunun yerine Trabzon’da yeni kaptan Portekizli futbolcu Jose Bosingwa oldu.

KASIM

Trabzonspor’da 980 bin Euro karşılığında sözleşmesi feshedilen Teknik Direktör Vahid Halilhodzic, Trabzon’dan ayrıldı. Büyük umutlarla Cezayir Milli Takımı’ndan Karadeniz ekibinin yolunu tutan Vahid hoca 8 Kasım’da resmen görevini bıraktı. 12 Kasım’da ise dört gözle beklenen yeni teknik direktörü Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu açıkladı. Ersun Yanal Bordo-Mavililer’e sözleşme imzalamak için Trabzon’a geldi.

ARALIK

Trabzonspor’da yönetim, seçim maddesi bulunmayan 69. Olağan Genel Kurul’da ibra edildi. Bu karar ayrıca, mevcut yönetime muhalif kişilerin de eleştirilerini bitirme noktası oldu. Öte yandan tarihlerinde ikinci kez katıldığı Avrupa Ligi’nde gruplardan ikinci çıkan Trabzonspor, bir üst turda İtalya Serie A temsilcisi Napoli ile eşleşti. İlk maç 19 Şubat’ta Avni Aker’de oynanacak.

Haberin Devamı
YORUM YAZ