MENÜ

35. Ford Otosan Kocaeli Rallisi'ne doğru

Bu yıl 35’incisi düzenlenecek Ford Otosan Kocaeli Rallisi, 11-12 Kasım’da gerçekleştirilecek.

35. Ford Otosan Kocaeli Rallisi'ne doğru

Türkiye Ralli Şampiyonası’nın final yarışı olan 35. Ford Otosan Kocaeli Rallisi, 11-12 Kasım’da koşulacak.

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonunun (TOSFED) resmi internet sitesinde yer alan açıklamada, 2017 Türkiye Ralli Şampiyonası’nda perdenin, 11-12 Kasım’da 35. Ford Otosan Kocaeli Rallisi’yle kapanacağı kaydedildi.

Nisan ayında Ege Rallisi ile başlayan ve 7 yarıştan oluşan Türkiye Ralli Şampiyonası’nın final yarışı olan organizasyonun, Kocaeli Otomobil Sporları Kulübü (KOSDER) tarafından Ford Otosan ana sponsorluğunda gerçekleştirileceği ifade edilen açıklamada, "Yarış, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, İzmit Belediyesi, 41 Burda AVM, Ramada Plaza İzmit, AVIS, Setur, Fora, Auto Club ve RedBull.com katkılarıyla organize edilecek.

Türkiye Ralli Şampiyonası haricinde, 35 yaş üzeri klasik ralli otomobillerine açık Türkiye Historic Rally Şampiyonası ile amatör sürücülere yönelik Renç Koçibey Ralli Kupası’na da puan verecek olan rallide ekipler, 2 gün boyunca 96,30 kilometresi özel etap olmak üzere 290 kilometre yol kat edecek." denildi.

Açıklamada, 11 Kasım Cumartesi günü 08.00-10.00 saatleri arasında deneme etabıyla başlayacak rallinin startının, 12.00’de 41 Burda Alışveriş Merkezi’nden verileceği aktarılarak, ekiplerin Otosan, Transit ve bu yıl ilk kez geçilecek olan Courier etaplarının ardından Perşembe Pazarı’nda oluşturulan seyirci özel etabında ilk günü tamamlayacağı bildirildi.

Rallinin, Ramada Plaza İzmit önünde yer alan kapalı park çıkışından 12 Kasım Pazar günü saat 09.30’da başlayacağı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Otosan, Transit ve Courier etaplarının ardından 9.13 kilometre uzunluğundaki avantaj etabı RedBull.com Power Stage geçilecek. Genel klasmanda ve sınıflarında en iyi 3 zamanı yapan ekiplerin ekstra puan kazanacağı bu etapla tamamlanacak olan 35. Ford Otosan Kocaeli Rallisi, 15.00’de 41 Burda Alışveriş Merkezi’nde yer alan finiş podyumundaki ödül töreni ile son bulacak."

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ