MENÜ

3 sayı yarışmasının birincisi Booker

Phoenix Suns’tan Devin Booker, 3 sayı yarışmasında rekor kırarak birinciliği elde etti.

3 sayı yarışmasının birincisi Booker

Amerikan Basketbol Ligi (NBA) All-Star Hafta Sonu organizasyonunun ikinci gününde düzenlenen 3 sayı yarışmasını, Phoenix Suns takımından 21 yaşındaki Devin Booker rekor derece elde ederek ilk sırada bitirdi.

Toplam 8 oyuncunun katıldığı 3 sayı yarışmasının final turunda, Booker, bu yarışmayı 2016’da kazanan Golden States Warriors’tan Klay Thompson ve Los Angeles Clippers’tan Tobias Harris ile karşılaştı.

Bu seneki 3 sayı yarışmasının formatında değişiklik yapılırken, "para topu" (money ball) olarak bilinen ve ikişer sayı kabul edilen 5 basketbol topu oyuncuların kullandığı son toplar oldu.

Booker, final serisindeki performansında, birer sayı kabul edilen 16 basketbol topunun 12’sinde sayı kaydederken, 9 para topunun da 8’inde başarı elde etti. Böylece, toplam değeri 34 sayı olan toplardan 28 sayı elde etmeyi başaran Booker, 3 sayı yarışması etkinliği tarihinde en çok sayıya ulaşan oyuncu olarak tarihe geçti.

Booker’ın tarihi performansı Twitter’da 42 bin kez izlenirken, Booker hakkında 40 bin paylaşım yapıldı.

NBA All-Star Hafta Sonu organizasyonunun son gününde, formatı değişen 67. All-Star maçı için kaptan olarak seçilen LeBron James (Cleveland Cavaliers) ile Stephen Curry’nin (Golden State Warriors) oluşturduğu takımlar karşı karşıya gelecek. Mücadele, pazarı pazartesiye bağlayan gece TSİ 04.00’te başlayacak.

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ