MENÜ

"3 puanla tanışmak istiyoruz"

Gaziantepspor Teknik Direktörü Abdullah Ercan, Sivasspor maçında galibiyetle tanışmak istediklerini söyledi.

"3 puanla tanışmak istiyoruz"

Spor Toto Süper Lig'de mücadele ettiği 5 maçtan 1 puanı Abdullah Ercan takımın başına geçtiğinde Beşiktaş beraberliği ile alan Gaziantepspor deplasmanda karşılaşacağı Sivasspor'u yenerek ilk galibiyetini almayı hedefliyor. Kırmızı siyahlı ekip ligin 6'ncı haftasında Sivas'ta oynanacak olan maçın hazırlıklarını teknik direktör Abdullah Ercan yönetiminde, Celal Doğan Tesisleri'nde sürdürüyor.

Milli takımlar için verilen arayı iyi değerlendirdiklerini anlatan teknik direktör Ercan, "Bu arada bazı şeyleri çalışma imkanımız oldu. 10 günlük bir süremiz vardı. İyi değerlendirdik. Sivas'a da ilk galibiyetimizi almak için gideceğiz" dedi.
Beşiktaş maçında iyi bir mücadele verdiklerini anlatan Ercan, "Galip gelseydik bu stresi ortadan kaldıracaktık. Ama artık 5 maç oldu. Oyuncular da bazı şeylerin bilincinde. Bizim bir şeyleri daha çabuk yapabilmemiz için mutlaka galibiyete ihtiyacımız var. Sivasspor'la da buna başlayacağız diye düşünüyoruz" diye konuştu.

Bir gazetecinin sorusu üzerine Türkiye'nin gruptaki maçlardan Play-Off'ta daha iyi oynacağını tahmin ettiğini kaydeden Ercan şunları söyledi:
"Çıkacak muhtemel rakipleri de biliyorum. Gruptaki maçlarda milli takım çok iyi oynamadı, ama Play-Off'un havası hep değişik olur. Ben şansımızın Play-Off'ta daha yüksek olduğunu düşünüyorum. Yapılan eleştirileri şimdi değil, Play-Off'lardan sonra yapmak daha doğru olur diye düşünüyorum. Çünkü o veya bu şekilde milli takım Play-Off'ları oynayacak duruma geldi. Herhalde Almanya'nın grupta birinci olacağını da düşünerek bizim de ikinci olacağımızı planlıyorlardı. Şu anda onu yakaladılar. Ama bence eleştiri zamanı değil."

5 maçtan 1 puan almanın kendileri için beklenmedik bir sonuç olduğuna dikkat çeken futbolculardan Emre Güngör ise, "5 maçta 1 puana ben rüyamda görsem inanmazdım. Ama maalesef futbolda böyle şeyler oluyor. Futbol çok enteresan. Geçen sene oynadığımız futbol ve geldiğimiz yerler belliydi. Bu sene de aynı kadroya sahibiz, ama 5 maçta 1 puan aldık. İnşallah bunu çevirecek güce sahibiz. Sivasspor maçından 3 puan alırsak her şey yoluna girecek ve özlenen Gaziantepspor'u herkes izleyecek" şeklinde konuştu.

Olcan ise, Sivasspor maçını artık çıkışa geçme maçı olarak gördüklerini ifade ederek, "Bu sezona kötü başladık. Bu durumu haketmeyecek kadroya ve futbolculara sahibiz. Milli takım arası bizim için avantaj oldu. İyi çalıştık. Sivas'a gidip 3 puanla dönmek istiyoruz" dedi.

ZEKİ GÜNAY - GAZİANTEP / DHA

Haberin Devamı
YORUM YAZ