MENÜ

3 forvet Gomis'i yaklayamadı

Fenerbahçe'nin golcüleri Fernandao (9), Soldado (9) ve Janssen (4) sezonun son haftalarında formlarını yükseltti. Ancak 3 forvet, skor sayısında bir Gomis (29) etmedi.

3 forvet Gomis'i yaklayamadı

Sarı-Lacivertliler'in sezon başında en çok takviye yaptığı bölgelerden biri forvet oldu. Önce Roberto Soldado’ya imza attıran Fenerbahçe, transferin son gününde Tottenham’dan Vincent Janssen’i kiraladı. Fernandao ve Van Persie ile birlikte elde tam 4 golcü oldu.

RvP sakatlığı nedeniyle oynamadı, ocak ayında Feyenoord’un yolunu tuttu. Diğer forvetler ise bir türlü istikrar sağlayamadı. Sezonun ilk bölümünde 11’de tercih edilen ancak 12. haftadaki Bursa maçında sakatlanan Janssen, 16 lig maçında 4 gol atabildi.

En golcü Fener

Ligin ilk yarısında doğru düzgün forma şansı bulamayan Fernandao, 18 karşılaşmada 9 kez fileleri sarstı. Fenerbahçe formasıyla ligde ilk 18 maçında sadece hat-trick yaptığı Sivas maçında gol sevinci yaşayabilen Soldado da sezonu 9 golle tamamladı.

3 forvetin toplam skor sayısı 22 oldu. Ligi kral olarak tamamlayan Galatasaraylı Bafetimbi Gomis ise 29 kez ağları sarstı. Buna rağmen Fenerbahçe 78 golle ligin en golcü takımı oldu.

Avrupa'da forma giyen Türk futbolcular

Haberin Devamı
YORUM YAZ