MENÜ

2.5 trilyon dolarlık Fidelity, Bitcoin alım satımına başlıyor

2018 yılı verilerine göre yönetimi altındaki varlıkların toplam ederi 2.5 trilyon doları bulan Fidelity Investments, birkaç hafta içinde dijital varlık şirketi yoluyla Bitcoin alım satımına başlayacak.

2.5 trilyon dolarlık Fidelity, Bitcoin alım satımına başlıyor

Geçtiğimiz yılın Ekim ayında dijital para hizmetleri vermek amacıyla Fidelity Digital Assets adında yeni bir şirket kuran Fidelity Investments, bu yılın başlarında da Bitcoin için bir saklama hizmeti piyasaya sürmüştü. Güvenilir, yasalarla düzenlenmiş emanetçilerin eksikliği kurumsal paranın Bitcoin’e akışı önünde önemli bir engel olarak görülüyordu. Bu engel ortadan kalkmaya başlarken Fidelity, şimdi kripto para hizmetlerini bir adım daha ileriye taşıyor.

Haberin Devamı

Bloomberg’in konuya yakın bir kaynağa dayandırdığı haberine göre, dünyanın en büyük varlık yönetimi şirketlerinden olan Fidelity, birkaç hafta içinde kurumsal yatırımcılar için Bitcoin alım satımına başlayacak.

Kaynak, şirketin ilk etapta E*Trade veya Robinhood gibi bireysel müşterileri değil, sadece kurumsal müşterileri hedeflediğini söyledi.

Fidelity’nin araştırması: Kripto paralara kurumsal yatırımlar artacak

Öte yandan Fidelity tarafından geçtiğimiz günlerde yayınlanan bir araştırma, kurumsal yatırımcıların neredeyse yarısının dijital varlıkları yatırım yapmaya değer varlıklar olarak gördüğünü ortaya koydu.

441 kurumsal yatırımcının yer aldığı araştırmanın sonuçları, yüzde 22’sinin halihazırda kripto paralara yatırım yaptıklarını, yüzde 40’ının da 5 sene içerisinde böyle bir yatırım yapmayı hedeflediklerini gösterdi.

YORUM YAZ