MENÜ

2019 Avrupa Kadınlar Satranç Şampiyonası sona erdi

Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) tarafından düzenlenen 2019 Avrupa Kadınlar Satranç Şampiyonası’nda Rus sporcu IM(Uluslararası Usta) Alina Kashlinskaya Avrupa Şampiyonu oldu. 32 ülkeden 130 sporcunun hamle yaptığı Şampiyonada ikinciliği GM (Büyükusta) Marie Sebag (Fransa), üçüncülüğü ise IM Elisabeth Paehtz (Almanya) elde etti.

2019 Avrupa Kadınlar Satranç Şampiyonası sona erdi

Avrupa Kadınlar Satranç Şampiyonası’nda genç yeteneklerin Türkiye’nin yüzünü güldürdüğünü söyleyen TSF Başkanı Gülkız Tulay, “Avrupa Kadınlara 10’u 17 yaş altı olmak üzere 16 sporcu ile katıldık. Sporcularımız masalarında güçlü rakipleri karşısında başarı ile mücadele ederek, tecrübelerine tecrübe kattı. IM Ekaterina Atalık 17’nci olurken, WFM (Kadın FIDE Ustası) Sıla Çağlar ise güçlü rakipleri karşısında imkansız görünen bir başarıya imza atarak IM normu elde etti. Ülkemizi Avrupa’nın en önemli Şampiyonalarından birinde başarı ile temsil eden sporcularımızı tebrik ediyorum” diye konuştu.

Haberin Devamı

“TÜRKİYE, AVRUPA KADINLARDA EN BAŞARILI ORGANİZASYONA İMZA ATTI”

Kategori ödülleri ve ilk üç dereceyi elde eden sporcuların ödül takdiminin ardından ECU Başkanı Zurab Azmaiparasivili şampiyonanın kapanış konuşmasını yaptı. Şampiyonanın bugüne kadar yapılmış en başarılı organizasyon olduğunu belirten Azmaiparasivili, “Organizasyonun tamamı ve tüm süreci boyunca büyük bir gurur duydum. TSF Başkanı aynı zamanda FIDE Asbaşkanı olan Gülkız Tulay'a, şampiyona direktörü Özgür Solakoğlu’na ve tüm organizasyon ekibine teşekkür ederim” dedi.

“HAFIZALARA TÜRK MİSAFİRPERVERLİĞİNİ VE GÜZEL ANILARI KAZIDIK”

Başkan Gülkız Tulay, şampiyonanın ödül töreninde yaptığı konuşmada ise şu ifadeleri kullandı:

“TSF ve Türk satranç ailesi olarak tüm konukları en iyi şekilde ağırlamaya çalıştık. Şampiyona organizasyonunu turnuva salonundan ibaret saymadık. Tüm süreci sağlığınızı, beslenmenizi, ulaşımınızı ve konforunuzu da düşünerek planladık. Zirve yarışı ve rekabetin büyük bir heyecan yarattığı bu maraton boyunca, Akdeniz’in sıcaklığı ve Antalya’nın eşsiz doğası ile huzur bulduk. Buradan ayrıldığınızda, hafızalarınızda sadece sportif bir yarışın değil, Türk misafirperverliğinin ve güzel anların da kalmasını istedik. Avrupa’nın en güçlü kadın satranççılarını Türkiye’de ağırlamak ve bu muhteşem yarışa ortak olmak bizler için büyük bir zevkti.”

Haberin Devamı

2019 Avrupa Kadınlar Satranç Şampiyonası sona erdi

Şampiyonanın ödül törenine; TSF Başkan Vekili Aşkın Keleş, TSF Yönetim Kurulu Üyesi ve Şampiyona Genel Direktörü Özgür Solakoğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri Sultan Daban ve Fatih Maden sporcular ve basın temsilcileri de katıldı.

YORUM YAZ