MENÜ

2018 Türkiye Satranç Şampiyonası başladı

Türkiye Satranç Federasyonu tarafından Güriş Holding sponsorluğunda, İsmet İbrahimoğlu anısına düzenlenen 2018 Türkiye Satranç Şampiyonası, bugün Güriş Holding'e ait Mirage Park Resort Hotel'de gerçekleşen açılış töreninin ardından başladı.

2018 Türkiye Satranç Şampiyonası başladı

Türkiye Satranç Federasyonu tarafından Güriş Holding sponsorluğunda, İsmet İbrahimoğlu anısına düzenlenen 2018 Türkiye Satranç Şampiyonası, bugün Güriş Holding'e ait Mirage Park Resort Hotel'de gerçekleşen açılış töreninin ardından başladı. Şampiyonun açılış konuşmasını yapan Mirage Park Resort Hotel Genel Müdürü İsmail Fikret Demirtürk, “Türkiye’de satranç sporunu geliştirmek ve yaygınlaştırmak amacıyla, geleceğimizi emanet edeceğimiz yeni nesillere destek olmak için 2018 Türkiye Satranç Şampiyonası’nın sponsoru olduk. Güriş Holding olarak bizler, satranç sporunun sağladığı ve içinde barındırdığı dostluk felsefesini yaymaya çalışıyoruz. Çocukların kişisel gelişimine büyük katkılar sağlayan Türkiye Satranç Federasyonu’na ve Türk sporuna destek olmaktan ve sporcularımızı ağırlamaktan çok mutluyuz.” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

TSF Başkanı Gülkız Tulay ise İsmet İbrahimoğlu anısına düzenledikleri 2018 Türkiye Satranç Şampiyonası’nda çok değerli bir yol arkadaşı edindiklerini belirterek, şampiyonanın sponsorluğunu üstlenen Güriş Holding ailesine teşekkür etti. Satranç gibi özel bir spor branşına verilen bu tür desteklerin devam etmesi dileklerini paylaşan Tulay, turnuva otelinin de sporcuların keyifli zamanlar geçirebileceği son derece konforlu bir otel olmasından mutlu olduklarını dile getirdi.

Şampiyonanın açılış törenine Tulay ve Demirtürk’ün yanı sıra, Güriş Holding Reklam Departmanı Koordinatörü Pırıl Yamantürk ve TSF Başkan Vekili Aşkın Keleş de katıldı. Finalinde 35 bin TL ödülün dağıtılacağı şampiyonanın ilk turu sembolik açılış hamlelerinin ardından başladı.

Haberin Devamı

1986 yılında aramızdan ayrılan 1967 -1970-1971 yılları Türkiye Şampiyonu İsmet İbrahimoğlu anısına düzenlenen ve 2354 ELO ortalamalı 2018 Türkiye Şampiyonası’nda; GM Mert Erdoğdu, IM Suat Soylu, IM Mert Yılmazyerli, IM Ege Köksal, IM Cemil Gülbaş, IM Serkan Soysal, FM Fethi Apaydın, FM Esat Bağlan, FM Deniz Özen, FM Volkan Sevgi, Umut Erdem Gündüz ve Alber Kadir Zor 11 tur boyunca mücadele edecek.

IM Can Arduman ve Emre Hasgüleç’in canlı yorum ve analizleri nabzını tuttuğu şampiyonada canlı yayın sırasında oyunlara ilişkin soru sormak ya da yorumlarını paylaşmak isteyen satranç severler, #TR2018 etiketi ile Türkiye Satranç Federasyonu resmi Twitter hesabına (@TurkishChess) tweet atarak ya da resmi Facebook sayfasında ilgili gönderinin altına yorum yazarak bu heyecana ortak olabilirler.

YORUM YAZ