MENÜ

2018 KYK yurt sonuçları ne zaman açıklanacak? KYK burs-kredi başvurusu nasıl yapılır?

YKS tercih sonuçlarının hemen ardından üniversite öğrencileri KYK yurt başvuruları, e-Devlet sorgulama sayfasında 3 Eylül’de başladı, 10 Eylül’de sona eriyor. KYK yurt başvuru sonuçları, Yurtkur’un sayfasında ne zaman açıklanacak? Öte yandan 2018 KYK burs başvuruları, ne zaman başlayacak sorusu gündemini korurken gözler ÖSYM’ye çevrildi. Peki KYK yurt başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak ve KYK burs başvuruları ne zaman başlayacak? İşte detaylar...

2018 KYK yurt sonuçları ne zaman açıklanacak? KYK burs-kredi başvurusu nasıl yapılır?

Barınma ve maddi destek imkanı sağlayan KYK'da yurt başvuruları e-Devlet üzerinden alınacak. Yurt başvuruları 10 Eylül'e kadar yapılabilecek. KYK burs başvuruları için ise henüz net tarih belli değil. KYK burs başvurularının tüm üniversitelere yerleştirmelerin son bulması ardından alınması bekleniyor. Milyonlarca öğrenci üniversiteli olmanın heyecanını yaşarken Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu da yeni eğitim-öğretim yılı için yurt başvurularını almaya hazırlanıyor. 3 Eylül Pazartesi günü başlayacak olan KYK yurt başvuruları, geçmiş yıllarda olduğu gibi yine e-Devlet üzerinden alınacak ve 10 Eylül Pazartesi günü saat 23.59’da sona erecek.

Haberin Devamı

KYK yurt başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak?

Geçtiğimiz günlerde başlayan KYK yurt başvuruları başladı. KYK yurt başvuru sonuçları açıklanma tarihi ise henüz belli olmadı. Geçtiğimiz başvuru dönemlerinde sonuçlar Eylül ayı içerisinde açıklanmıştı. Bu sene için de yine Eylül ayı içerisinde KYK başvuru sonuçları açıklanması bekleniyor.

E-DEVLET BAŞVURU SAYFASI İÇİN TIKLAYIN

Burs ve kredi başvuruları ne zaman başlayacak?

Burs başvuruları, tüm üniversite öğrencilerinin başvuracağı için Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi, DGS tercih sonuçlarını ve üniversite ek yerleştirme sonuçlarını açıkladıktan sonra burs başvuruları kurum tarafından resmi web sitesinde başlatılacaktır.

Sorun yaşayanlar dikkat!

Haberin Devamı

Yaşanılan sorunlara anında çözüm bulabilmek için 7 gün 24 saat çalışan KYK Kurumsal İletişim Merkezi, başvuru süresince de öğrencilerin hizmetinde olacak. Öğrenciler, “444 1961” numaralı Kurumsal İletişim Merkezinden ya da Kurumun resmi Twitter hesabı, “KYK_DESTEK” üzerinden yardım talebinde bulunabilecek.

KYK yurt ücretleri ne kadar? Zam olacak mı?

KYK yurt ücretleri, zam olacak mı sorusunun cevabını Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu açıkladı. Kasapoğlu “Bu sene Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü'müze bağlı yurtlarımızda ücretlerde herhangi bir zam yapmayacağız. Oluşturulmak istenen ekonomik baskılara karşı direncimizi ve gücümüzü ortaya koymak adına yurt ücretlerine zam yapmama kararı aldık, bunu da ekonomik baskılara karşı anlamlı bir duruş olarak görüyoruz. Gençlerimize ve yurtlarımıza dair destekleri ve ücret politikasındaki bu karardaki katkıları nedeniyle Saygıdeğer Cumhurbaşkanımıza gençliğimiz ve Bakanlığımız adına şükranlarımı sunuyorum.” açıklamasında bulundu.

KYK ücretleri ne kadar, sorusuna kurum tarafından cevap geldi. Buna göre; aylık yurt yatak ücreti 150 TL olarak belirlenmiştir. Standardı yüksek, özel nitelikli yurtların aylık ücreti ise 160-265 TL arasındadır.

YORUM YAZ