MENÜ

2016 model Fenerbahçe!

Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'in ikinci yarısında farklı bir oyun planı ile sahada olacak.

2016 model Fenerbahçe!

Fenerbahçe, ligin ikinci yarısında farklı bir oyun planı ve felsefesi ile sahada olacak. Göreve geldiği ilk günlerde göze hoş gelen hücum futbolu oynatacağını vaad eden Teknik Direktör Vitor Pereira, ilk yarıda bunu bazı maçlar dışında gerçekleştiremedi.

Moussa Sow’un ani ayrılığının yanısıra ortada yeni bir takımın olması ve öncelikle savunmayı oturtma planları sebebiyle Portekizli hoca kafasındaki Fenerbahçe’yi zamana yaymıştı. Ve taşlar yavaş yavaş yerine oturdu.

Pereira’nın başlangıçta daha kontrollü futbolu tercih etmesinin diğer bir sebebi de şampiyonluk mücadelesi oldu.

Karşısında Beşiktaş ve Galatasaray gibi oturmuş, uzun süre birlikte oynayan rakipler vardı. Yolun hemen başında hücum futbolu Portekizli hocaya göre bir felakete yol açabilirdi. Önce başarılı savunmayla kale kapatıldı. Ardından tek farklı skorlarla da olsa yıldızlarıyla maçları kazanan sarı-lacivertliler hem takım oldu, hem güven kazandı.

SON AŞAMA

Şimdi sıra Pereira’nın oynatmak istediği hücum futboluna geldi. Bunun için temel unsur orta sahadaki isimler olacak. Mehmet Topal ve Souza’nın yanısıra bu ikilinin önünde oynayacak Diego ve Ozan artık daha riskli bir oyunu tercih edecek.

Hücumu sadece ileri üçlüye bırakmayacak olan bu isimler ilk yarıdakinin aksine ileride daha çok görünecek. Orta sahadan sürpriz çıkışlar olacak, ekstra hücum gücü sağlanacak.

Kaynak: Milliyet

Haberin Devamı
YORUM YAZ